Снимка: Pixabay

От 5 март Меркурий променя своя ход, навлиза в своята ретроградна фаза и започва да се движи назад. Това ще продължи чак до 29 число на този месец. Както знаете, тази промяна сее хаос в различни аспекти от нашия живот за конкретния период.

Астролозите предупреждават, че до десет дни след изтичане на ретроградната фаза, негативното влияние на планетата все още се усеща. 
 
Връзките и комуникацията между хората "страдат" най-много от ретроградния Меркурий. Очаква се да имате по-обтегнати взаимоотношения с някои близки и приятели, да се карате често. Освен това през този период не е изключено сключването на неизгодни договори, загубата на лични вещи, както и на ценни приятелства.
 
От друга страна някои хора ще преразгледат много от контактите си. Това време е подходящо и за ретроспекция на постигнатото до момента, но не и за чертаене на нови планове и поставяне на амбиции. 
 
Как ретроградният Меркурий ще се отрази на отделните зодии?
 
Има четири знака, които ще бъдат най-зле от 5 до 29 март. Те ще усетят най-силно отрицателния аспект на планетата. Това са Дева, Стрелец, Риби, Близнаци, както и хората с такива асценденти. Всички те ще изпитват трудности всеки ден - няма да им върви на работното място и в комуникацията с околните. Да се подготвят за напрегнати дни, понижено настроение и неуспехи, затова трябва да са много внимателни с това, което правят. 
 
Иначе за някои други представители на зодиака ретроградният период ще протече по-леко. Овните и Лъвовете, например, трябва да внимават с колеги, защото някои от тях им кроят засада. Има хора сред тях, които само чакат да се издънят, за да блеснат пред ръководството. Ето защо хората с тези зодии трябва да са по-концентрирани и дейни, колкото и да им е трудно на моменти. 
 
С финансите трябва да внимават Телците и Козирозите.
 
Още за влиянието на ретроградния Меркурий четете в Tialoto.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase