Продукти:
1 глава карфиол
150 г шунка
1 чаша настърган кашкавал
½ глава лук
3 супени лъжици галета
50 мл разтопено масло
1 чаша настъргано сирене
1 чаша готварска сметана
сол
черен пипер
риган
Приготвяне:
Накъсайте карфиола на малки розички и го бланширайте за няколко минути. Отцедете го добре от водата. Разтопеното масло се загрява в тиган. В него се запържва ситно нарязаният лук. Към него се прибавя и сметаната. След като сметаната започне да завира, добавете подправките. Оваляйте карфиола в галетата. Нарежете шунката на кубчета.
В тавичка за печене или в йенска стъклена тава смесете всички съставки. Печете в загрята на 200 градуса фурна за около 30 минути. Добавете настърганите кашкавал и сирене и върнете отново във фурната за още 10 минути.
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase
fallback
fallback
fallback
Коментари Напиши коментар
5
Анонимен
преди 5 годиниКОМУНИСТИТЕ ОГРАБИХА НАРОДА! НЯМА ПАРИ ЗА СИРЕНЕ, КАШКАВАЛ И СМЕТАНА!
4
Анонимен
преди 5 годиниНе е ли някой нарязан във форма на гребен суджук и леко запържен или изпечен+кебапче, кюфте, с гарнитура - лютеница и дъбока купа салата от пресни зеленчици,какво ни залъгвате с този треволяк и кашкавали?
3
Анонимен
преди 5 годиниОт картинката започнах активно да пускам газове, а от съставките и начина на приготвяне - директно яхнах белия трон и пусках два пъти водата, за да отмие ентусиазма ми от вашата рецепта с карфиол.