Снимка: Pixabay

Как прекарваме сутринта си е от голямо значение за здравето. Стартът на деня в значителна степен определя как тялото ни ще поеме стреса и напрежението, дали ще се поддаде на вредните влияния и дали ще остане здраво.

Навиците рано сутрин оказват влияние върху здравословното състояние. Ето защо можем да си вземем поука от здравите хора и да надникнем в сутрешната им рутина.

Какво правят всеки ден преди 10 сутринта здравите хора, за да се чувстват пълноценно?

Медитират

Преди да се впуснете в шеметното ежедневие, изпълнено с много ангажименти и стрес, дайте възможност на тялото си да се настрои за напрегнатия ден. Медитирайте веднага щом станете от сън. Дишайте дълбоко. Опитайте да се отпуснете и да презаредите.

Това помага на нервната система да се отърси от стреса и да се свърже отново със собственото ви тяло, позволявайки му да се справи с напрежението.

Ако не си падате по медитацията, пуснете си музика, релаксирайте по ваш начин. Но е важно да се отпуснете преди гмуркането в ежедневните ангажименти за добър старт на деня.

Не поглеждат към смартфоните си

Имате цял ден да поглеждате към тях. Оставете си малко време рано сутрин без електроника. Насладете се на чаша кафе или чай, приятна музика, полезна храна. Дайте шанс на мозъка и сетивата си да поемат глътка свеж въздух.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase