Снимка: "Монитор"
fallback

Амбицията на Яне Петков от Сандански е да атакува рекорд на Гинес. 64-годишният мъж, наричан още Човекът амфибия, ще плува в Охридското езеро, в чувал със завързани ръце и крака.

Поредният опит за рекорд на смелчагата ще се проведе на 24 юли, на Охридското езеро, където преди няколко години Яне плува 2300 м под вода, пак опакован в чувал и с вързани крака и ръце.

Oще по темата

Община Петрич и кметът Димитър Бръчков, както и от сдружение Национален съюз "Спорт и сигурност" подкрепят изцяло оригиналното хрумване на Яне Петков, пише "Монитор".

Той замина за Охрид заедно с екипа си вчера, 9 юни, за да има време за адаптация и тренировки в Охридското езеро. Целта на Човека амфибия от Сандански е да подобри рекорда на индиеца Гопал Карди.

През 2013 година Карди успява да преплува около 3071 метра в Индийския океан с вързани ръце и крака. "За мен няма проблем да подобря рекорда на Гинес.

Често обичам да повтарям, че  основната ми цел винаги е била да доказвам колко необятен е човешкият дух и че човешките възможности нямат граница", казва Яне Петков.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

10

Анонимен

преди 5 години

Щом г-н Кметът на Петрич подкрепя официално инициативата, някой да му потърси обяснение, що ще този индивид с националистическа македонска емблема на снимката до Яне от Сандански.

9

Швенти-капели

преди 5 години

До ЩерюНе е под вода - плува над водата по гръб, диша си и се оттласква само с краката. Не знам каква е сложнотията тук - с малко тренинг всеки опитен плувец би го сторил.

8

Щерю

преди 5 години

- Как диша под водата тоя, бре? 2300 метра преплувани под вода...

fallback