Снимка: pixabay

Дори да не сте сред най-разпалените кулинари вероятно поне веднъж кухненските съдове, в които готвите, са ви загаряли до неузнаваемост.

На всеки се е случвало. Трудното идва след това, когато трябва да ги почистите.

Вместо да търкате с часове без резултат, опитайте някои хитри трикове за почистване на загорели тенджери, тигани, тави.

1. Напълнете съда с гореща вода. Налейте в него препарат за миене на чинии или течен сапун. Поставете съда на котлона. Започнете да разбърквате с шпатола, докато усетите, че загорялото започва да се отделя от дъното и стените.

2. Не спирайте да разбърквате най-малко 15 минути, за да сте сигурни, че загорялото ще се отлепи лесно.

3. Когато сте сигурни, че повърхността на съда вече е освободена от грубия загар, почистете с телена четка, за предпочитане с дръжка, за да не нараните ръцете. Използването на тел се допуска само при съдове, чието покритие не може да се нарани с този метод, например стомана, чугун. Тефлоновите и керамичните съдове не биха издържали теста с телената четка.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase