Pixabay
fallback

Дрехите, които носите през лятото до голяма степен определят как ще се чувствате през деня. Има материи, които запарват и други, които държат прохлада в жегите. Но много жени не се съобразяват с това, когато пазаруват и често изпитват дискомфорт.  

Дрехи от изкуствени материи, стегнати дънки, които пускат боя и оцветяват кожата, сутиен, който не позволява да дишате нормално, дантелено бельо, дразнещо кожата, са най-често срещаните проблеми при обличане, които хората правят в своето ежедневие. Това оказва негативно влияние върху здравето им. 
 
Най-често срещаните грешки при жените:
 
1. Носене на дантелено бельо
 
Всяка жена трябва да има дантелено бельо в шкафа си, но е по-добре да не го употребява всеки ден, а само за някои поводи. Ежедневното носене на подобен род материя може да раздразни кожата и да предизвика обриви, ако тя е по-чувствителна. Освен това крие риск от заразяване с инфекции и запарва кожата. 
 
Бельото през лятото трябва да е предимно памучно, което позволява на кожата да "диша". Дори и тя да се изпоти, памукът може да попие течността. Бикини и прашки от бамбук, също се препоръчват в горещините. Те са антибактериални и поддържат нормалната температура на тялото. 
 
2. Носене на цветни дрехи и бельо
 
Много дрехи, които са от по-некачествени материи, са силно боядисани. Те не само трябва да се перат отделно, а и крият риск за здравето на притежателите им. Синята боя от дънките или черната от сутиени, бикини или тениски може да оцвети кожата и да попадне в дълбочина. Това води до появата на обриви, инфекции заради токсичните съставки в нея. 
 
Съветът на лекарите е да изхвърлите бельо, което оцветява, а дрехите, които пускат цвят, да се перат с подходящ хипоалергенен прах или омекотител. 

Още грешки при носенето на дрехи и бельо при жените, може да намерите в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

8

Анонимен

преди 5 години

спарени бобърчета... лукс!

7

РазличноЕбилоПоМеста

преди 5 години

До ЕдноИма книга пътепис от времето на Възраждането - "Няколко денЯ разходка по българските места". Забравих името на автора.Той описва български градове така, както ги е видял през 19-и век. Интересно е това, че за всеки град споменава какви *** носят жените. При някои крачолите се виждат дори под дългите рокли, а "въркузуните" им се влачат в прахта. Другаде са дълги само да коленете и т.н.От стари хора знам, че по селата дори и през 60-те години е имало баби, които никога не са носили ***.

6

Едно

преди 5 години

време нашите баби са ходили без КЮЛОТИ и за това вентилацията там долу е била естественна,а прирастта на населението закономерен!?!?

fallback