Снимка: архив, Ройтерс
fallback

Германски учени от университета в Бон изясниха защо някои хора не могат да отслабнат - причината не е в тях, а в организма им, който си мисли, че искат да го убият, пише "Лайф".

Това обяснява защо за мнозина отслабването е изгубена кауза и защо, въпреки огромните лишения, в края на краищата всичко завършва с провал.

По думите на изследователите причините трябва да се търсят в защитните механизми на организма. Рязкото съкращаване на потреблението на мазнини и въглехидрати е равносилно за организма на сериозна инфекция, с която той започва да се бори.

Практикуваният в продължение на много години определен хранителен режим е способен да препрограмира клетките и отделни участъци от гените. Преминаването към по-здравословен начин на хранене предизвиква стрес, който се възприема от организма като заплаха.

Учените са на мнение, че при подобни диети от жизнено значение е да се направят необходимите анализи. Всеки тип здравословно хранене трябва строго да се подбира според особеностите на организма. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

24

Узуна

преди 6 години

Вси4ко е енергиен баланс и математика. 0.5 кг мазнини са 3000 калории , т. е. ако приемаш за седмица по 3000 кал. по малко , губиш половин кило тегло, ако приемаш пове4е ка4ваш.

23

Анонимен

преди 6 години

нов човек си и на 4-ия изяж един хляб

22

Анонимен

преди 6 години

Пий рициново масло. След това само вода пий. Отиди на сауна. И като ти се махне очистителния ефект. Едни портокал, след три часа един варен картоф. Водата си я пиеш. След още три часа Един грейпфрут.Вода.И след още три часа киви. Следващия ден само ябълки и един картоф. И се започва, 45 минути гимнастика коремни Клекове.Гаранция кило отдолу. И така следващия ден само билкови чай и вода. Сауна. Клекове коремни. След това морков, грейпфрут, портокал. Вода! Три дена. Нов човек си!

fallback