Продукти:
1 малка кисела зелка
1 ч.ч. ориз
50 мл олио
2 моркова
2 големи глави лук
8 скилидки чесън
1 ч.л. червен пипер
1 ч.л. чубрица
черен пипер на вкус
100 г стафиди
вода, зелев сок
Приготвяне:
В дълбока тенджера загрейте олиото. В него задушете нарязаните на ситно лук, чесън и моркови. След това прибавете и нарязаната зелка, малко вода и малко от зелевия сок. Оставете да къкри, докато зелето поомекне, като ако е необходимо добавяйте по малко вода.
Когато зелето се задуши овкусете с червен пипер, чубрица, стафидите (ако ще слагате от тях). След като покъкри още 5-7 минути може да го прехвърлите в тавичка. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса до готовност на ориза и зелето.
Още празнични рецепти може да намерите в Az-jenata.bg
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase
Коментари Напиши коментар
6
Анонимен
преди 6 годиниТва е някаква китайска рецепта - пържено печено зеле с ориз . Трябва да се пробва ама без стафидите
5
A?
преди 6 годиниРецептата Dnes: Сарми с кисело зеле за Бъдни вечер Рецептата, която сте публикували под това заглавие е всичко друго, но не и сърми.Чисто и просто е кисело зеле с ориз и подправки.
4
До Даола
преди 6 годиниБурания се наричат две коренно различни ястия.В половин България наричат така кисело мляко или катък с яйца ,отгоре с червен пипер и чесън.Вдруги части е това като в статията.А има и купчина други разновидности ,зависи в кой град си. И спора за каква манджа точно е драга Даола, е от 100години.Лично аз съм обиколил Българиия и всеки с който съм спорил ,ми обяснява че точно това е бурания.Както се казва получава се една езиково-кулинарна бъркотия.