Снимка: pixabay
fallback

Продукти:

1 малка кисела зелка
1 ч.ч. ориз
50 мл олио
2 моркова
2 големи глави лук
8 скилидки чесън
1 ч.л. червен пипер
1 ч.л. чубрица
черен пипер на вкус
100 г стафиди
вода, зелев сок

Приготвяне:

В дълбока тенджера загрейте олиото. В него задушете нарязаните на ситно лук, чесън и моркови. След това прибавете и нарязаната зелка, малко вода и малко от зелевия сок. Оставете да къкри, докато зелето поомекне, като ако е необходимо добавяйте по малко вода.

Когато зелето се задуши овкусете с червен пипер, чубрица, стафидите (ако ще слагате от тях). След като покъкри още 5-7 минути може да го прехвърлите в тавичка. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса до готовност на ориза и зелето. 

Още празнични рецепти може да намерите в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

6

Анонимен

преди 6 години

Тва е някаква китайска рецепта - пържено печено зеле с ориз . Трябва да се пробва ама без стафидите

5

A?

преди 6 години

Рецептата Dnes: Сарми с кисело зеле за Бъдни вечер Рецептата, която сте публикували под това заглавие е всичко друго, но не и сърми.Чисто и просто е кисело зеле с ориз и подправки.

4

До Даола

преди 6 години

Бурания се наричат две коренно различни ястия.В половин България наричат така кисело мляко или катък с яйца ,отгоре с червен пипер и чесън.Вдруги части е това като в статията.А има и купчина други разновидности ,зависи в кой град си. И спора за каква манджа точно е драга Даола, е от 100години.Лично аз съм обиколил Българиия и всеки с който съм спорил ,ми обяснява че точно това е бурания.Както се казва получава се една езиково-кулинарна бъркотия.

fallback