fallback

Едно момче, което стана обект на подигравки в училище, трогна целия свят с поста си във Facebook.

Емоционалният разказ на детето предизвика вълна от съпричастност сред най-големите звезди на киното, музиката и спорта.

Кийтън Джоунс разказва през сълзи за всекидневния тормоз и унижение, на които е подложен в училище.

"Подиграват се с носа ми, наричат ме грозник. Чудя се защо тормозят другите? Какъв е смисълът? Защо намират удоволствие в това да нарочват невинни хора и да намират начин да са гадни с тях? Това не е хубаво", казва момчето във видеото си.

"Изливат мляко върху мен, пъхат ми шунка в дрехите, замерят ме с хляб. Не ми харесва това, което ми причиняват и със сигурност не ми харесва, че го вършат и с други хора, защото не е хубаво", казва момчето със сълзи в очите.

"Хората, които са различни не трябва да бъдат критикувани, защото те не са виновни за това. Но ако се забавляват за ваша сметка, не го вземайте навътре, останете силни", казва Кийтън и добавя: "Сигурно един ден ще бъда по-добър".

Майката на Кийтън Джоунс публикува видеото в петък и написа, че синът й я е помолил да го запише, след като се наложило да го прибере от училище, защото не смеел да влезе в стола.

Оттогава видеото е гледано близо 30 млн. пъти, а момчето получи неочаквана подкрепа от холивудски звезди, някои от най-известните певци и спортисти, както и на стотици хиляди потребители в социалните мрежи.

Селена Гомес се разплака във видеообръщение към Кийтън, в което го нарича "смел", защото е намерил сили да премине през трудностите.

"Това видео разби сърцето ми. Моля ви, бъдете мили един към друг", призова певицата Кейти Пери.
 

This broke my 💔 today. Please be kind to one another. #standwithkeaton https://t.co/8XBbFmnuc1

— KATY PERRY (@katyperry) December 10, 2017

Джъстин Бийбър също направи специално видео за Кийтън.

 

A post shared by Justin Bieber (@justinbieber) on Dec 10, 2017 at 7:20pm PST

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

124

Анонимен

преди 6 години

Да, на злото трябва да се отвърне, но много по-важно е да нямаш зло в себе си.Достойни за съжаление са тези, които отвръщат на злото, защото са озлобени.За един добър човек е много по-трудно да отвърне на злото, просто защото няма зло в себе си.Засрамете се, много лесно раздавате мнения за това какво е да си "мъж" .Тук имаме едно наранено дете, което не допуска злото в себе си.

123

вергил

преди 6 години

До 120А как стават нещата-с циврене ли? На злото не трябва да се отстъпва.Един мъж трябва да си защитава достойнството, а не да плаче като момиче.И не знам какво разбираш под"затова сме на това дередже", ама случката става в американско училище. Ако се тръгне с подобни обобщения, то американците трябва да правят обощения за цялото общество и дереджето им.Ама не го правят, защото е частен случай.

122

Анонимен

преди 6 години

Толкова силни и доблестни мъже има в тая България, а положението е толкова зле.

fallback