Снимка: pixabay

Светът около нас е пълен с изненади и странни факти. За някои от тях изобщо не си даваме сметка, въпреки че са част от ежедневието ни.

В рубриката на Аз жената „Знаете ли, че...?“ ще провокираме съзнанието ви с някои много интересни факти, които много от вас биха обявили за фалшиви, защото звучат твърде невероятно.
 
1. 9 от 10 човека изпитват синдрома на фантомната вибрация
 
Почти всеки от вас е имал усещането, че телефонът му вибрира в джоба, но като го погледнете – няма пропуснато известие. Феноменът е изследван и доказан. Той е по-често срещан, отколкото си мислите и не се случва само на вас.
 
2. Айфонът е много по-мощен от компютрите на НАСА, изчислявали полета до Луната
 
Първият Айфон, който е бил пуснат на пазара е по-мощен от компютрите, използвани през 1969 година от НАСА за осъществяване на пътуването до Луната.
 
3. Вендинг машините убиват повече хора от акулите
 
Статистически, автоматите за храна и напитки причиняват най-малко 2 смъртни случая на година заради зарази с бактерии. Средностатистически на година загива 1 човек от нападение на акула.
 
4. Индийските съпруги притежават 11% от златото по света
 
Носенето на пищни златни бижута е част от културата на Индия. Тя е най-големият консуматор на злато в света. Индийските жени от заможни семейства притежават приблизително 18 хиляди тона злато, което прави повече от златните резерви на САЩ, Швейцария и Германия взети заедно.

Останалите факти четете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase