Снимка: Youtube, кадър

Без значение от статистиките и предупрежденията на здравните специалисти, понякога е много трудно да се откажем от някой лош навик. Мнозина например добре знаят, че е вредно, но въпреки това продължават да пушат.

Странно е, че когато слушаме за риска, който цигареният дим крие за белия дроб, гърлото, устната кухина и т. н., сякаш не обръщаме толкова голямо внимание. Когато обаче видим какво се случва с лицето ни, се оказва по-трудно да игнорираме последиците.

Цигарите оказват доста неприятно влияние върху кожата и външния ни вид. Ако все пак сте решили да продължите с този навик, добре е да имате предвид за кои несъвършенства и състояния цигареният дим може да допринесе.

1. Торбички под очите

2. Псориазис

Това е автоимунно заболяване, което засяга кожата. То може да се развие и при непушачи, но при пушачите рискът е по-голям.

3. Проблеми със зъбите

Никотинът оставя петна по зъбите, а пушенето крие риск от развитие на рак на устната кухина и заболявания на венците, застрашаващи от загуба на зъб.

4. Преждевременно остаряване и поява на бръчки

Бръчките на горната устна са познати като "линии на пушача".

5. Пожълтели пръсти

Цигареният дим, освен зъбите, оцветява и пръстите.

6. Увредена коса

Пушачите имат по-тънка коса, която и по-бързо побелява. Също така пушачите са два пъти по-склонни да страдат от косопад.

7. Стрии

Никотинът уврежда фибрите и съединителната тъкан на кожата, което води до загуба на еластичност.

Може да видите пораженията, които цигарите нанасят върху лицето, на Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase