Снимка: bgonair.bg
fallback

Известна българска поговорка гласи, че "умният човек може навсякъде да си изкара хляба". Мисълта напълно описва Милена Терзова, която е управител на столична пекарна.

Тя се занимава със занаята повече от 6 години, а преди това е работила като строителен инженер. Казва, че да бъркаш бетон и да месиш хляб в крайна сметка е едно и също, защото и в двата случая ти трябва миксер.

На ден в пекарната се изпичат над 1000 тестени изделия, като това не важи за празници като Великден и Коледа.

"Професията ми носи огромно удоволствие, но ми отнема много лично време", сподели Милена Терзова пред Bulgaria ON AIR.

Все повече пекарни отварят врати в последните години, а според Милена българите не правим компромис с хубавия хляб.

Малко хора обаче си дават сметка колко трудно занимание е една пекарна. Най- важното нещо, което трябва да притежаваш, е чувство.

Вижте повече в репортажа на Божила Симова:

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

16

Анонимен

преди 7 години

"инжИнери от световна класа" жестоко.

15

Инжинер но не в БГ

преди 7 години

Аз съм инжинер. Работих 10 години в Персийския залив за 10,000 евро на месец. Исках да се върна в България но не мога да си намеря работа като инжинер за повече от 700 лева (350 евро). Просто няма такива компании в България които да им трябват сериозни инжинери от световна класа и да дадат поне 1500 евро заплата. Вземайте си дипломите и в чужбина.

14

Един от многото

преди 7 години

Цената на прехода наложена ни от Запада беше да си унищожим промишлеността и да продадем каквото остана на западни компании. За нас остана да обслужваме западняците като дойдат на почивка с хотели ресторанти алкохол наркотици и ***. Или като евтина работна ръка в техните фабрики в България. Не им трябваше конкуренция а пазар за стоките им. За да слушкат разрешиха на българските олигарси да си запазят по едно малко парче от баницата и да управляват стадото с гегата.

fallback