16

Анонимен

преди 7 години

"инжИнери от световна класа" жестоко.

15

Инжинер но не в БГ

преди 7 години

Аз съм инжинер. Работих 10 години в Персийския залив за 10,000 евро на месец. Исках да се върна в България но не мога да си намеря работа като инжинер за повече от 700 лева (350 евро). Просто няма такива компании в България които да им трябват сериозни инжинери от световна класа и да дадат поне 1500 евро заплата. Вземайте си дипломите и в чужбина.

14

Един от многото

преди 7 години

Цената на прехода наложена ни от Запада беше да си унищожим промишлеността и да продадем каквото остана на западни компании. За нас остана да обслужваме западняците като дойдат на почивка с хотели ресторанти алкохол наркотици и ***. Или като евтина работна ръка в техните фабрики в България. Не им трябваше конкуренция а пазар за стоките им. За да слушкат разрешиха на българските олигарси да си запазят по едно малко парче от баницата и да управляват стадото с гегата.

13

Анонимен

преди 7 години

Zashto kosata na tazi Jena e pusnata nad sladkite te shte sa v kosmi

12

инженера

преди 7 години

До Анонимен 11аз съм инженер проектант и взимам над 2000.Което показва, че си "на заплата" в голяма фирма, закачена за байпаса- "европрограми".Излез на свободният пазар и ще те видя дали ще докарваш 2 хилки на месец ?!Истината е, че банковият балон 2000-2009 г позволи на пазара да се "появи малкият краен инвеститор", който си строеше къщичка на село, пристрояваше я, разширяваше я и т.н... това създаде работа за масовият проектант и инженер. Сега се строи "наедро" от "приближени фирми"

11

инженера

преди 7 години

До Некой си...И стига вече с тези баналности, като "държавата не намира работа на инженерите". Това беше през комунизма,.Ами значи комунизма е бил социално-икономически строй на доста по-високо ниво, даваш на всеки индивид 4 от 5-те нива на пирамидата на Маслоу. Капитализма НЕ дава нито едно от тях. Замисли се над това!!А истината е, че просто няма работа като обем и количество, в с сравнение с количеството инженерни кадри.

10

анонимен

преди 7 години

ЗАЩО ПЛЮЕТЕ ЖЕНАТА, ЗАЩОТО РАБОТИ И Е УСПЯЛА?!

9

анонимен

преди 7 години

14 в голяма грешка! Много инженери работят в съвсем други области, защото няма работа! И не само инженери, много хора в България си смениха професиите, защото индустрията се сви. Това не Е повод за обиди, явно жената, а и много други са се справили ИДИОТ14!

8

Сп??нс

преди 7 години

Преди 2_3 години си купих една хлебопекарна , бавиш се 5 мин за да я заредиш и след 2,5ч имаш ОПЕЧЕН хляб , Като си ходя в Бг виждам що за имитиращ продукт се нарича хляб , за да го ядеш го държиш 5 мин в тостера и филиите излизат 2/3 по-малки. Чудя се как много хора харчат 6-700 лв за един телевизор и не влагат 100лв в собственото си здраве.

7

Анонимен

преди 7 години

Пълно е с некадърни инженери. Тапията не е достатъчна. Както навсякъде.

6

Мнение

преди 7 години

И при социализма беше добре и сега е добре.Кайто може, си го може и при руснаци да го хвърлят.

5

Анонимен

преди 7 години

До Хитър Петър аз съм инженер проектант и взимам над 2000а заварчиците в фирмата има някои които правят и повече от менако си стр инж и взимаш 500 значи си супер посредствен и само дето си учил.и не всеки които завършва тези дни трябва да се нарича инженер.*** има на всякъде

4

Анонимен

преди 7 години

Малко хора обаче си дават сметка колко трудно занимание е една пекарна.А държавата дава ли си сметка какво е това строителен инженер и как се става инженер и защо тази жена е станала пекар?Няма условия за нищо и се принуждаваш да работиш каквото и да било, да има за прехраната и за сметките в края на месеца.От известно време си викам добре ,че на времето научих занаят че иначе сега с тази диплома където е изкарах щях да умра от глад:)

3

nkavrakov

преди 7 години

Брат ми е професионален готвач от висок клас.Сега даже е в Дания,там живее.От него знам че хляба е вреден.Особено в България е суров само бутат химия в него.Единствения хляб истински е с лимец но той е скъп и трудно се намира .Другия вид е с квас .Това е за хляба.

2

Анонимен

преди 7 години

Инженерите от старото поколение с лопата да ги ринеш, ама нови почти няма. След 10 години тая жена с метани и теманета до земята ще я молят да спре с печенето и да дойде да даде едно рамо.

1

Анонимен

преди 7 години

БСП ПОБЕДА!