Снимка: Reuters
fallback

Двойките, които не си разпределят поравно домакинската работа, са с много по-голяма вероятност да стигнат до развод, сочи проучване на учени от Стокхолмския университет.

При тези случаи най-често инициативата за раздялата идва от страна на жените, пише "Дейли мейл".

Специалистите установили, че когато домакинската работа не е справедливо споделена, от това не страдат само жените , но и мъжете, защото на практика никой не е щастлив в такава връзка.

Най-тежки били случаите, когато партньорът от мъжки пол твърди, че поема "значителна част" от домакинската работа, докато половинката му е уверена, че цялата тежест се стоварва върху нея. Точно тогава дамата много бързо предприема първите стъпки към развод.

Изследователите използвали база данни от 2009 година, събирана от 3 500 шведски граждани 10 години, отбелязва БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

15

до художника

преди 7 години

Колко *** трябва да има в една къща, че изхвърлянето му да е съпоставимо с пазаруването, готвенето, чистенето и прането, взети заедно?

14

Анонимен

преди 7 години

Дайте да се разберем веднъж за винаги. Какво, по дяволите, искате от жените си? Да работят и да печелят добре, да са супер-домакини, че вие пръста си да мръдвате вкъщи, да ви родят няколко деца, за които пак само те да се грижат, че и ако могат и да изглеждат като Ангелите на Виктория сикретс. Е няма как да стане! Така, че спрете се вече и най-накрая разберете, че няма как да имате всичко. Като искате прислужница ще я издържате, ако искате работеща жена, ще помагате вкъщи. Това е!

13

Анонимен

преди 7 години

До Баси ДържаватаВ кое помашко село живееш? Извинявай, ама ако не си разбрал в големите градове работим наравно с мъжете и сами си изкарваме парите. Отдавна вече не разчитаме на вас да ни храните и по-добре, че с тия огромни заплати, които дават в България...от глад ще умрем ако чакаме на вас. Ами по-добре и двамата да работим, че дано парите стигнат за сносен живот.

fallback