15

до художника

преди 7 години

Колко *** трябва да има в една къща, че изхвърлянето му да е съпоставимо с пазаруването, готвенето, чистенето и прането, взети заедно?

14

Анонимен

преди 7 години

Дайте да се разберем веднъж за винаги. Какво, по дяволите, искате от жените си? Да работят и да печелят добре, да са супер-домакини, че вие пръста си да мръдвате вкъщи, да ви родят няколко деца, за които пак само те да се грижат, че и ако могат и да изглеждат като Ангелите на Виктория сикретс. Е няма как да стане! Така, че спрете се вече и най-накрая разберете, че няма как да имате всичко. Като искате прислужница ще я издържате, ако искате работеща жена, ще помагате вкъщи. Това е!

13

Анонимен

преди 7 години

До Баси ДържаватаВ кое помашко село живееш? Извинявай, ама ако не си разбрал в големите градове работим наравно с мъжете и сами си изкарваме парите. Отдавна вече не разчитаме на вас да ни храните и по-добре, че с тия огромни заплати, които дават в България...от глад ще умрем ако чакаме на вас. Ами по-добре и двамата да работим, че дано парите стигнат за сносен живот.

12

Анонимен

преди 7 години

Абсолютно си е така. И двамата работим на пълен работен ден, така че просто няма как само единия да се занимава с домакинството. През уикенда се хващаме и двамата и отхвърляме повечето домакински задължения, като чистене, пазаруване и пране. С готвенето е лесно, който се прибере по-рано от работа, той забърква нещо за вечеря.

11

Анонимен

преди 7 години

Не толелирам жени, които гледат на мъжа само, като източник на доходи за покриване на нуждите им, нито това да му бъдеш слугиня, защото е мъж. Моят мъж се включва с домакинската работа и откликва, когато го помоля да помогне за нещо, защото знае, че домът е от двама души. Това кара и двама ни да се чустваме полезни и добре от факта, че правим нещо за дома ни и нас самите. И двамата работим и споделяме всичко, не съм седнала да чакам да ми дава джобни - мечтата на българската жена, мързелани!

10

Баси Държавата

преди 7 години

До Анонимен 8Евалата булка!Ако наистина мислиш и живееш с този принцип,съпруга ти трябва да черпи постоянно.Само ми е интересно,познаваш ли други жени,които мислят по този начин защото аз срещам такива,фокусирани само въпроса с печеленето.

9

До 8

преди 7 години

Силата на мъжа не се определя по отдалечеността му от прахосмукачката, а от отношението към жената до него. Не виждам как един истински мъж ще се чеше по корема, докато жена му хвърчи около него с парцала и баницата или поне уважението към тая жена ми се губи. Да си наеме прислужница, като е толкова силен и печели пари, а не да кара жена си да работи втора смяна като се прибере от работа.

8

Анонимен

преди 7 години

Според мен,всички домакински задължения са за мен като съпруга ,а за мъжът ми всичко що се отнася за печеленето на пари и отговорностите за дома!Мъжът трябва да е обгрижван,някак не приемам мъж с прахосмукачка и стирка в ръка,нещо мъжествеността му се губи в тези моменти,или мъж препасал домакинска престилка да върти баници.моят съпруг само веднъж изми съдовете в къщи и веднага после ми купи миялна машина,мъжът трябва да печели повече от жената и да бъде силен във всяко едно отношение.

7

Баси Държавата

преди 7 години

Принцино,това е желанието на жените-висчко да е по равно,но до момента в който се стигне до парите!Тогава вече се започва-то това е задължение на мъжа,какъв мъж си тогава и тн.Истината е че днешните жени са мързеливи и стиснати и смятат,че жената е добра,само ако владее френската любов,но не разбира,че и всички други жени я владеят,а като дойде детето се продънва земата от оплаквания и то при всички съвременни удобства.

6

Анонимен

преди 7 години

финансите са част от домашните задължения; плаща се по равно и се внася в семейния бюджет по равно.

5

Балканджи Йово

преди 7 години

За стабилен брак,най-важното не е да си разделят задълженията по равно,а да свършват едновременно.Иначе ..... един насам,друг натам,просто нема начин да не се шавне.А шавне ли се един път,ще има и много други.Независимо как са разделени задълженията,те са последна грижа.

4

1234

преди 7 години

Домашните задълшения "поравно" а финансовите - само на мъжа !!!

3

Анонимен

преди 7 години

А как стой въпроса с финансите , като да е по-равно да е по-равно .Да не минаваме с лафа парите са общи , но задълженията да си ги делим .

2

Анонимен

преди 7 години

"Най-тежки били случаите, когато партньорът от мъжки пол твърди, че поема "значителна част" от домакинската работа, докато половинката му е уверена, че цялата тежест се стоварва върху нея." - в действителност и единият, и другият свършват по нещо, но няма единомислие по отношение на това какво и в какъв ред е уместно да се осъществи и затова този брак се разпада. Домакинството е само поводът.

1

Анонимен

преди 7 години

Да *** не като един де се прибира да спи и сереве че няма а е се по кръчмите и се се присмял от такива по добре да не си и женен