Снимка: bgonair.bg
fallback

Всяко нещо е стрес за нервната система. Дори увеличението на заплатата може да доведе до стрес. Това коментираха в предаването ДНЕС по Bulgaria ON AIR психолозите Андрей Ганев и Даниел Трошеев.

Причината е как възприемаме дадедо нещо, какво е нашата нагласа към ситуацията, за да разберем дали ще ни подейства негативно или положително, обясниха специалистите.

Те съветват да променим гледната си точка за стреса, защото него винаги го има. Според тях стресът е обратната връзка на тялото към нас, за да ни каже какво се случва.

"Всяко нещо има своя смисъл и полезност, например в тялото ни няма безполезен орган. Когато има ситуация на стрес, трябва да мислим какъв извод може да извлечем от това", коментираха психолозите.

Има различия в начина, по който жените и мъжете минават през стреса. Наблюденията на психолозите са, че когато жените изпаднат в стрес, те търсят съвет от приятели, за да излязат от депресията.

При мъжете обаче е различно. Силният пол се ориентира към усамотяване и решаване на проблемите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

9

asko

преди 7 години

"Има различия в начина, по който жените и мъжете минават през стреса. Наблюденията на психолозите са, че когато жените изпаднат в стрес, те търсят съвет от приятели, за да излязат от депресията.При мъжете обаче е различно. Силният пол се ориентира към усамотяване и решаване на проблемите."-цитат !Относно жените...обикновенно съветващите такива съвети им дават..че понякога им скапват целият живот...даже на децата им..за мъжете им да не говоря,понеже не са роднини...

8

Шаш!

преди 7 години

Само допреди 60-70г. нашите дядовци и баби сами са отглеждали добитъка и зимнината, раждали са на нивата, пили са и са се къпали в реката, сами са си набавяли огрев за зимата, сами са си шили дрехите и обувките, сами са си правили обзавеждането и инструментите.Сега всички кифли са в стрес, ако им се разчече спиралата или няма уайфи покритие.

7

Спинкате ли?

преди 7 години

Стресът е нормално състояние при живите същества. Покоят е характерен за неживата природа. От десетина години работодателите ни карат да вегетираме и ни спестяват само "стреса" от повишаване на заплатата и от пускане в платен отпуск.

fallback