Снимка: архив, Reuters

Ученичка от Калифорния получи невероятните 1,25 милиона долара обезщетение заради безумен училищен правилник и строга учителка. Причината за обезщетението е фактът, че учителката не пуснала момичето до тоалетната и то било принудено да уринира в кофа в класната стая, предаде Франс прес.

Съд в Сан Диего се произнесе в полза на тийнейджърката от гимназията "Патрик Хенри", която подаде жалба след инцидент през 2012 година. Първоначално адвокатите на ученичката поискаха обезщетение от 25 000 долара.

По времето на неприятната случка момичето било на 14 години. По време на един от часовете на нея не й позволили да отиде до тоалетната по време на час заради строгите вътрешни правила на учебното заведение.

Учителката съвсем сериозно препоръчала на девойката да отиде по малка нужда в дъното на стаята, ползвайки кофа в дрешник. И после да излее урината в мивката.

След инцидента ученичката била подложена на много подигравки от страна на съучениците си, които я довели дори опит за самоубийство. Тежкото състояние на момичето след инцидента накарал съдът да отсъди огромното обезщетение.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase