Снимка: архив Reuters
fallback

Израелски учени установиха, че проклетите жени получават по-високи заплати в сравнение с благите си посестрими, като анализирали доходите на 1000 служители в холандска електронна компания, пише в."Дейли мейл".

Но и най-доминантните дами във фирмата не съумявали да застигнат по доходи най-милите мъже в службата.

Алфа-жените, които ясно поставяли своите искания пред шефовете и не отстъпвали от тях, обикновено се сдобивали и с по-високи заплати в сравнение с по-неуверените си посестрими.

Според ръководителя на проучването проф. Шарон Токер от университета в Тел Авив трябва коренно да променим представите си за традиционно считаните за женски и мъжки качества.

"Ние с изненада констатирахме, че по-благите жени са наказвани финансово за това, че са добри", доверява професорът. А самите благодушни дами били уверени, че получават повече, отколкото им се полага.

В крайна сметка изследването стигнало до извода, че масова практика е представителките на нежния пол да полагат повече труд на работното място от останалите, но за него получават по-малко пари от мъжете.

В същото време доминантните жени не били ощетявани финансово за несвойственото си поведение в службата, а извличали от него финансови облаги.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

11

Анонимен

преди 7 години

Кучките са определение за жени които взимат решения противоречащи на ценностната гледна точка на говорещия,естествено има много ценностни системи и според тях .Ако една жена е в противоречие на ценностната система на шефа си ,т.е. според негова престава съмнявам се да се договори са по високо заплащане.Арфа-жената е друго понятие жена която с минимални усилия се опитва да свърши максимална работа.Този и сремеш я прави доминираща, просто не желае да влага усилие напразно, дали се цени от работод

10

ИмаНякакваЗависимост

преди 7 години

Но тя се развива и в други посоки.Имахме хубавичка колежка, умна, работлива и кротка, единствена дъщеря на заможни хора.Няма да разказвам как й пречеха няколко жени от злоба и завист. Работим в научните среди.Тя направи нещо нетипично. Престана да се опитва да прави научна кариера, но пишеше и публикуваше много и то добри текстове.После се разбра, че през 90-те години е направила добри пари в област, различна от нашата. Сега е солидна рентиерка и продължава да пише. Все едно им показа .!.

9

Анонимен

преди 7 години

Има само едно нещо по лошо от кучките в офиса и това са кучките от мъжки пол.

fallback