Снимка: Reuters

Адвокат, бивш сенатор, бивша първа дама и бивш кандидат за президент на САЩ на Демократическата партия. Хилари Клинтън е един от основните политически играчи зад океана от началото на 20-ти век. Тя е пример за успешен политик и силна жена, а днес от рубриката на Az-jenata.bg "Знаете ли, че...?" споделяме някои любопитни факти за нея.

Хилари Даян Родъм Клинтън е родена на 26.10. 1947 година в Парк Ридж, зодия Скорпион.

Като дете Хилари мечтаела да стане играч на бейзбол, журналист и космонавт.

Омъжва се за Бил Клинтън през 1975 година. Пет години по-късно се ражда дъщеря им Челси, а през 2014 година се роди и първата им внучка Шарлот Клинтън Мезвински.

Бившата първа дама на САЩ издава книга през 2014 "Hard Choices", която постига голям успех.

Знаете ли, че Хилари Клинтън много обича люти чушки? Говори се, че слага лют сос на всички ястия, включително и на салатите.

През 1996 година печели престижната награда "Грами" в категорията най-добър говорещ албум, заради записа ѝ на аудиокнигата "Цяло село трябва, за да се отгледа едно дете".

Досега тя е била 19 пъти на корицата на списание Time, повече от всяка друга жена политик в САЩ.

В дните на електронната комуникация американските тайни служби започнали да използват кодови имена за президентите на САЩ, първите дами, други видни хора и значими места. Според протокола, думите използвани за името трябва да бъдат лесни за произнасяне, разбиране и чуване. Кодовото име на Хилари Клинтън било "Evergreen".

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase