Мъж прекара 12 години в опити да превърне картофите в сирене и накрая успя. Австралиецът Андрю Дихин е изобретател и собственик на компания, произвеждаща картофени продукти.
Новият продукт кръстил "Чато". Прилича на сирене, топи се като сирене, но е от картофи.
Австралиецът не разкрива тайната на производствения процес, но твърди, че към картофите добавя мова и някои други съставки.
"Чато" ще стане основен продукт в алтернативата на сирената, убеден е Дихин. Неговата цел е дори по-висока - да направи алтернатива на сладоледа. Пак от картофи.
Към момента австралиецът работи върху "течен картоф".
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase
fallback
fallback
fallback
Коментари Напиши коментар
5
Анонимен
преди 7 годинивместо 12 год. мъки,да беше дошъл едно лято на почивка в БГ. за 15 дена щеше да се научи на сирене от палмово масло,кис.мляко от сухо мляко,прясно мляко от нишесте и вода,кренвирши от смлени рога,копита и тоалетна хартия - може и рециклирана....
4
Анонимен
преди 7 годиниДо Анонимен 5То пък щото преди 27 години ги правеха от нещо друго? От 1975 година в България се правят заместители на млечни и местни продукти. Стига сте раздухвали мантрата, че през социализма се ядяла само качествена храна.
3
Анонимен
преди 7 годиниДа дойде на специализация у бегето и ще му дойдат по-добри идеи. Тука 27 години прявят сирене от всякакви *** само не и от мляко.