fallback

Общ преглед

Дубай може би е най-споменаваният град в каква ли не връзка за последните години. Сутринта може да си карате ски, следобед да пазарувате в най-големия мол в света, а от 2018 г. ще си имате и тропическа гора на разположение вечерта, пише Digital Trends.

Градът, в който се намира най-високата сграда в света и куп други архитектурни човешки постижения, скоро ще се превърне в първото място на планетата, което ще има хотел със собствена тропическа гора в него.

"Лекото" неудобство на локацията на Дубай - пустиня, в която човек може да бъде изпържен, не е отказала компанията Zas Architects от идеята си да построи тропическия оазис, та даже ги е надъхало още повече.

Заедно с необходимите дървета и растения, тропическата гора ще си има собствен плаж, басейн, горски поток и приключенски пътеки, за които няма информация дали ще вървят с екзотични животни, които да плашат неподозиращите посетители.

Гората ще се намира в хотела "Rosemont" и ще е с размер почти 23,000 кв. м. Освен това, луксозният хотел с 448 стаи ще предлага и басейн, намиращ се на 25-ия етаж.

Прийтам Пенуар от Zas Architects споделя през изданието Gulf News, че изработената от човешка ръка джунгла ще предлага 360-градусово изживяване, което ще носи името Rain Room - там ще се "симулира усещането да си заобиколен от водопад, но да не се мокриш".

Той го обяснява така: "Ще видите дъжд, но като минете през него - няма да се намокрите, защото има сензори, които ограничават теча на водата в радиус от два метра от вас". Все пак един чадър може и да не е излишен!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

3

Ами да дойдем ,

преди 7 години

да ти поправим покрива или стъклото ,бе ***

2

Анонимен

преди 7 години

Не че нещо, ама чак до Дудаи да ходя нещо не ми се ще. Живея в панелка на последният етаж и общо взето като вали отгоре капе тавана и само като се отместиш и го има ефекта с дъжда. Един чадър не е излишен. А като сложа и легена долу да събира водата и даже създавам воден ефект "водопад в затворено пространство на 15-тия етаж. Понеже в кухнята ми се счупи стъклото и сега спя там под звездите в реални условия. И всичко това без пари. А в Дудай онея ще ме изръсят с ного кинти.

1

ффд

преди 7 години

като мине цивилизацията на Тесла (на ток) ще умрат гладни тия мардди, които цял живот ядат петролл......

fallback