Снимка: Outnow

Да не би да са изминали месеци от последния ви път? Всъщност това прави ли ви впечатление? Ако и на двата въпроса отговаряте с „да“, може би е време да посетите терапевт-сексолог, пише „Дейли Мейл“.

Експертите в областта са категорични, че на една двойка ѝ трябват до 7 години, за да реши проблемите си. Много малко от тях се престрашават да се консултират със специалисти по интимното. А не е като да са по-страшни от зъболекаря...

Кога наистина трябва да посетим психотерапевт или специалист по сексология?

1. Внезапна загуба на либидо

Много е важно да направим разграничение между тоталната липса на желание за секс и фразата „Днес не съм в настроение“. За наличие на реален проблем може да се говори, когато не изпитвате никакъв интерес към полови отношения с партньора си и с каквито и да било други хора. Ако у вас възникне подобен тип глобална липса на интерес, вие трябва да потърсите специалист, с когото да поговорите.

2. Трудно ли ви е да получите оргазъм?

Всеки от нас има различен подход за достигане до експлозивното чувство, но докато за някои е толкова просто, други се затрудняват. И в това няма нищо неестествено – различни хора, различни прагове. Тревогите обаче идват с липсата на възможност да получите оргазъм, дори когато това се случва в солова ситуация. Според терапевти невъзможността може да се дължи на душевна рана, вътрешно страдание или дори заболяване.

3. Безизходица в интимното...

Разбираемо е, че сексуалните проблеми в една връзка няма да се решат самостоятелно и всеки да се спасява по единично със „xxx“ филм или списание в банята. Запазването на една връзка, минала под знака на проблемите в леглото, се нуждае от усилия и много разговори. А сексът е нещо, което се споделя. На всички ни е ясно, че проблемите помежду ни влияят на половото общуване и то заглъхва.

Най-разпространеният проблем в подобни ситуации е различното ниво на либидо у двамата партньори – единият с по високо, другият с по-ниско. А нуждата на първия да получава повече секс рано или късно води до незадоволяване на потребностите му, защото партньорът с по-ниско либидо се радва на малко. В казуси от този род е необходимо говорене, изказване на вътрешните чувства, подбуди и дрязги. Това може да стане в присъствието на специалист, всъщност е желателно. А с решаването на проблема, връзката ви ще се стабилизира, защото колкото и да се лъжем, тя се крепи и на секса.

Другите причини вижте тук

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase