Снимка: Reuters
fallback

С настъпването на лятото,едни от най-неприятните насекоми, с които се сблъскваме са комарите. Днес отрубриката на Az-jenata.bg  „Знаете ли, че...?“ споделяме някои малко известни факти за тях.

Знаете ли, че само женските комари хапят? Мъжките и женските комари се хранят и с плодови нектари, но женските се нуждаят от протеините в човешката кръв, за да могат яйцата им да се развиват.

Топлината на тялото бележи целта. Комарите използват топлинни сензори. След като открият поредната си жертва, намират и най-добрите капиляри.

Знаете ли, че комарите могат да усетят човешкия дъх? Тези малки насекоми разполагат с рецептори, които откриват освободения въглероден диоксид, когато издишваме. След което следват източника.

Потта помага на комарите да избират жертвите си. Кожата ни произвежда повече от 340 различни химически вещества, а миризмата на много от тези вещества е привлекателна за комарите.

Комарите тормозят хората още от древността, споменати са в различни исторически източници, включително и в трудовете на Аристотел.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

2

Striker

преди 7 години

Разбирам те. Всички колибари и *** ги тормози. Няма как, ще трябва да търпите. Или пък да се изнасяте към Мужикистан.

1

Анонимен

преди 7 години

Meн ме тормози само плевньо и търся ДДТ за него

fallback