Снимка: Reuters

Всички искаме да изглеждаме в топ форма и да сме здрави, но често дори след като променим начина си на хранене и започнем да спортуваме, резултатите идват бавно. Това от своя страна води до дразнение и мнозина се отказват от ограниченията и редовните тренировки, оправдавайки се, че те не работят.

Да, има шанс в даден момент „новият ви лайфстайл“ да спре да работи за вас, но това не означава, че трябва да се предадете и да зарежете крайната цел.

Фитнес треньорът хореограф Шон Ти, известен по целия свят с домашните си фитнес програми Insanity, Focus T 25, Cize, Maxout 30, Hip Hop abs е помогнал на десетки хиляди души да постигнат мечтаното тяло... разбира се с много усилие и дисциплина от тяхна страна.

Ето и какви са съветите му, за да устоите на предизвикателството и да се сдобиете с желаните форми, здраве и самочувствие:

1. Правете каквото харесвате, а не каквото ви казват
Спортът трябва да бъде удоволствие, за да сте мотивирани и да се чувствате добре. Ето защо не е нужно сляпо да следвате модните тенденции, а по-скоро се фокусирайте върху движения и тренировки, които ви зареждат с позитивизъм и енергия.

2. Спрете с извиненията
Живеем в напрегнати времена, но ако човек има крайна цел и желае да я постигне, той ще намери енергия, време и решения.

3. Спрете да клюкарите и се захванете за работа
Телевизията, жълтите медии, светските събития...всичко това залива обикновения човек отвсякъде и често го кара да клюкари и да се разсейва с маловажни неща. Клюките могат да ви подхлъзнат и да загубите фокуса към важните неща и целите си. Стойте далече от тях и се захванете за работа!

4. Бъдете по-отворени
Вие сте най-големият си враг. Предразсъдъците, суеверията, закостенелите философски и житейски възгледи могат да ви попречат да промените живота си към по-добро. Бъдете смели, рискувайте, опитвайте нови неща и бъдете отворени за всякакви предизвикателства.

5. Уловете момента за промяна
Хората сме същества на навика, но той невинаги работи за нас. Ето защо в даден момент трябва да анализирате дали нещата, които правите, дават резултати. Може би е време да смените типа тренировка, да добавите повече тежести или да обновите менюто в хладилника си.

Още по темата можете да прочетете в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase