Аврам Големечков, Снимка: Facebook
fallback

Аврам Големечков е познат на зрителите от предаването "MasterChef", но на жените е познат като човекът, който или ще вземе сърцето, или косата.

Някъде там, между приготвянето на креативно ястие и оформянето на прическата, попитахме Аврам за последните тенденции в косите както за мъжете, така и за жените, кои са модерните хора в България и отговор на вечния спор: Мъжете или жените са по-претенциозни?

Аврам е част от екипа професионалисти във Vogue Vision Митко Дамов и предостави не просто своите знания, но и новите визии за пролет-лято 2016 директно от Париж за читателите на Tialoto.bg. За да бъдем модерни от глава до пети.

Какви са тенденциите за пролет-лято 2016 и това, което представихте вие?

Това, което представихме за пролет-лято 2016, са абсолютно всякакви дължини. При мъжете са класически визии, при жените някои са по-пънк, други са по-диско, има и френски шик, защото все пак от Франция идва тази колекция. Вдъхновена е от модните подиуми, на които реално, абсолютно всичко е модерно. Една модна къща изкарва изцяло графична колекция, друга – изцяло флорална. Въпросът е ти как се чувстваш комфортно с косата си и това е най-важното. Няма значение каква ти е косата, дали е дълга, къса, права, къдрава. Абсолютно всичко е модерно. Във визиите има и къса, и средна, и дълга, на вълни и къдрава – всичко.

Къде се чувстваш по-комфортно – при мъжкото или женското подстригване?

Има едно всеобщо схващане, че при мъжете е по-лесно, отколкото при жените. Аз мога да кажа, че това дали е лесно или трудно зависи от клиента. Зависи от това, доколко е взискателен и каква представа си е изградил в съзнанието. Аз мога да гарантирам, че при мъжете е много по-трудно, защото имаш три сантиметра коса и ако направиш грешка един сантиметър, това е една трета.

При жените имаш 40 сантиметра коса, направиш един сантиметър грешка... това са 2,5%, което няма нищо общо, реално. Мъжете в България са много по-непретенциозни. Фики като се подстриже с къса коса и всички се подстригват с къса коса. Фики си прави брада и всички си пускат брада. В света по принцип сме в една класическа обстановка като тенденции в стилизиране на коса, но това до две години ще умре. А в България още дори не е дошла тази класическа тенденция, която в Европа вече ще умира след две години. Ние тук все още всички сме като глухарчета. С машинката върти, там, трети номер и по-важното е да си нацепена батка, отколкото да имаш прическа. Трябва малко повече внимание да си отделят мъжете на косата и малко повече старание изисква и поддръжка. На 20-30 дена трябва да се подстригват. Докато една жена може три месеца да не се подстригва.

А откъм стилизиращи продукти? Станаха ли малко по-отворени мъжете?
Не, абсолютно консервативни са. Ползват си добрия стар гел, който има пластмасов ефект и дотам приключват нещата. И всичко за тях, което е стилизиращ продукт, е гел. А реално в света, вълната е класически look – колкото се може по-естествено да изглежда, да не е твърдо и лъскаво като пластмаса. По-скоро по-матиран ефект с по-естествена фиксация, да може да се ре-стилизира. Сутрин си с една прическа за работа, вечерта отиваш на работа и си с абсолютно същия стилизиращ продукт и не е нужно да си миеш косата, просто я ре-стилизираш и продължаваш.

Имаше един любопитен факт около Ким Чен Ун, севернокорейските тенденции, неговата емблематична прическа и революцията в стилизирането, която прави той.

Да, 9 прически са там.

В България имаме ли такъв човек?

Да, имаме – Фики. Най-добре е Фики за брадата, а Бойко Борисов за косата. Аз съм с наблюдения, че мъжете все повече експериментират с дължината и формата на косата си. Просто не са подстригани.

Добре, а прическата с по-късо отстрани и оставено по-дълго в горната част?

Да, така е, но това реално беше модерно преди пет години. Особено това с радикалната промяна, което е късо догоре и изведнъж става дълго. Така по принцип и гаджето ти може да те подстриже – просто ти слага една опашка отгоре и минава с машинката отстрани. При мъжките прически, колкото по-квадратна и плоска е главата, толкова по-мъжка е. Затова мъжете си падат повече по квадратни коли. А жените са по-заоблени. Колкото по-заоблена е една форма, толкова по-женствена е. Обаче на хората главите са им заоблени и като минаваш с машинката се получава заоблена коса. При мъжете трябва да се работи в external shape, която е извън главата. Колкото и да е къса косата, отдолу трябва да е малко по-дълго, по средата по-късо и горе по-дълго, за да може като го погледнеш, да е симетрично и структурирано. А не като глухарче.

Цялото интервю можете да прочетете в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

7

Анонимен

преди 8 години

Месут Йозил е немски футболист играещ в Англия! Иначе да имат някаква прилика, и макар че единият си изкарва парите с ръцете, а другият с краката, главата в крайна сметка май винаги се оказва най-важна :)

6

Анонимен

преди 8 години

А който вече няма коса, какво прави ?

5

до 5

преди 8 години

Не взимат ами направо си крадат.

fallback