fallback

Общ преглед

Ню Йорк в началото на 80-те. 10 години по-рано това е бил град, където културата е процъфтявала, но последвало разочарование. Чувството на надежда е отшумяло, насилието е станало ежедневие, а цели приятелско настроени квартали са се превърнали в гета.

По това време особено опасно място е било нюйоркското метро. Полицията не е имала възможност да патрулира в цялата подземна мрежа, което дало криле на престъпниците. Кражбите от туристи и наглед по-слаби хора били нещо нормално, а нападателите не изпитвали страх от залавяне или налагане на наказание.

Точно през този период фотографът Кристофър Морис (сега работи в сп. Time) се опитва да направи големия си пробив като фото журналист. Едва на 22 години той решил да напипа пулса на града и слязъл в метрото. За да документира мрачните вагони с хора, които пътуват към дома, отиват на работа, на бизнес среща или просто пътуват към приятел.

Неговите мрачни образи пресъздават напълно мрачното време в началото на 80-те години.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

20

ас

преди 8 години

моля ви се не говорете така за НАЙ-ВЕЛИКАТА СТРАНА, ПЪРВОИЗТОЧНИК НА ДЕМОКРАЦИЯ и РОДИНА НА СВЯТИЯ КАПИТАЛИЗЪМ !

19

Анонимен

преди 8 години

Метрото и в момента е гадно, мрежата е огромна, стотици километри и трудно се поддържа.Но като цяло Ню Йорк е един от най-впечетляващите градове, в които съм бил.Уникално е усещането.

18

Конник

преди 8 години

Миналото хилядолетие пропагандите вървяха с пълна пара и от двете страни и всеки се напъваше да покаже най-доброто. Но вече нищо не е каквото казваха, че е и най-важното, нищо не е каквото беше. Илюзиите и от двете страни на леда се стопиха, а ледът си остана. Американците преди им пречеше Съветския съюз, сега Русия им пречи. Но колкото и да е хубаво в Америка и колкото да е лошо в Русия, ако трябваше да избирам, бих избрал България.

fallback