Снимка: YouTube

Сексуалният тормоз не се счита за приемливо поведение, но социален експеримент показва, че в някои случаи се толерира от обществото. Хората са склонни дори да смъмрят мъжа, ако в ролята на насилника е жена.

Потребителят в YouTube Джоуи Саладс на 22 години и неговата приятелка Лекси решават да проверят каква ще е реакцията на хората, ако тя го тормози сексуално първо и после той - нея.

Във видеото се вижда как случайни минувачи го смятат за луд, когато Джоуи моли настъпателната Лекси да го остави на мира. Но когато после той тръгва към нея, започва да я опипва и ролите са разменени, веднага се намират "спасители" на Лекси, които нападат нейния "насилник" Джоуи.

Видеото е заснето в мол. В началото на клипа Лекси опипва Джоуи пред жена, която седи на пейка.

"Спри да ме пипаш", казва Джоуи на Лекси, но вместо непознатата да предложи помощ, тя започва да му се присмива.

"Не бъди такава кокона", го съветва тя.

Когато Джоуи обяснява, че не иска да прави секс с Лекси, жената му казва, че би трябвало да иска, защото момичето е секси и той не трябва да бъде такъв смотаняк.

Когато ролите се разменят, реакцията на хората е съвсем различна.

Джоуи започва да преследва Лекси и веднага група момичета се притичва на помощ да спаси "жертвата". Една от тях дърпа Лекси настрани, а други две започват да бутат Джоуи.

"Какво правиш?! Престани!", започва да крещи едно от момичетата.

Джоуи опитва да обясни, че Лекси му е гадже, но девойките са категорични, че това няма никакво значение, а поведението му е неприемливо.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase