Снимка: Архив Reuters

Хората, които си падат по ленти като "Междузвездни войни", обичат да играят видеоигри и да четат комикси за супергерои, са най-често с нарцистични черти на характера, пише в. "Метро", цитиран от БТА.

Изданието цитира изследването на екипа на Джесика Маккейн от университета в Джорджия.
 
Учените изследвали характерите на хората, които са близки до културата на научната фантастика, странните джаджи и последната дума на техниката. Те измерили тяхната привързаност на базата на специално разработена методика.

Тези от участниците в експериментите, които имали най-високи показатели на пристрастяване към научната фантастика и нейните материални деривати, показали и най-обособен нарцистичен характер.

"Тази субкултура обединява ентусиасти, които си падат по нетрадиционните медии, като японските мрачни анимации, научната фантастика и видеоигрите. Тяхното движение става все по-популярно, като се има предвид, че на последното издание на фестивала Комик-кон в Ню Йорк участваха 130 хиляди души!", се отбелязва в изследването.

Джесика Маккейн отбелязва, че медиите, предлагащи високотехнологично съдържание, са особено ценени от хората с нарцистични черти.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase