Снимка: архив Reuters
fallback

Необичайна обява се появи в страниците на местен вестник в Куала Лумпур, Малайзия: "Издирват се собствениците на три Боинга 747, които са изоставени на летището".

До тази мярка се стигнало след като на летищните власти им писнало да се грижат за самолетите, оставени на международното летище в Куала Лумпур още преди година, пише "Дейли Мейл.

Според регистрацията на машините те принадлежат на компанията Air Atlanta Icelandic, които обаче твърдят, че са ги продали на друга компания още през 2008 г.

По информацията, публикувана в обявата, "ако собственикът не си прибере машините до 14 дни, ние си запазваме правото да ги продадем или да ги рециклираме".

Експерти коментират, че дори и при напълно изчерпан летателен ресурс, подобни самолети могат да донесат приходи от десетки милиони долари, ако бъдат рециклирани.

Преработването на машини от подобен тип е много доходоносен бизнес по целия свят, затова и мнозина експерти са изненадани от отношението към машини от класа на Боинг 747.

Все пак, дори и собствениците да предяват искове към самолетите си, преди крайният срок, изтичащ на 21 декември, няма да се отърват толкова тънко. Те ще трябва да заплатят такси за самото кацане, подръжка и други такси за престой.

А ако не се появят, то парите от продажбата или рециклирането на самолетите, ще отидат за покриването на тези разходи. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

11

Боко

преди 8 години

Мои са не ги барайте,че трошим кунки!

10

Дядя Коля

преди 8 години

Тъкмо се чудех къде са самолетите на фамилия Ердоган

9

Анонимен

преди 8 години

Его златото на кадафи!

fallback