Снимка: Reuters, архив
fallback

Излиза, че старите "тухли" - мобифоните, които отдавна сме захвърлили, работят по-добре от лъскавите смартфони, защото улавят по-добре слабите сигнали, съобщава в. "Дейли мирър", цитиран от БТА.

Вярно, старите мобилни апарати не можеха да правят снимки, да ни позволяват да влизаме в интернет и да играем видеоигри. Но те се оказват много по-добри в сравнение със съвременните им заместители в една много важна функция - откриването на сигнал.

Британският регулатор в бранша "Офком" провел тестове, като сравнил характеристиките на най-новите модели на "Епъл" и "Самсунг" с мобифони, произведени преди 10-ина години.

Оказало се, че съвременните скъпи айфони се нуждаят от 10 пъти по-силен сигнал, за да го регистрират на дисплея.
Старите "тухли" дават много по-голям шанс да получите или изпратите позвъняване или съобщение в отдалечени райони.

Причината за по-слабото представяне на съвременните мобилни устройства се криело в използването на метали при производството на ултра-тънките корпуси на апаратите.

Те блокират донякъде достъпа на радиовълните до апарата, както и изпращането им до клетката за свръзка.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

20

до 27

преди 8 години

кой пък твърди че има такова чудо като цифрова вълна? има цифров сигнал, който се предава по радио вълни посредством модулация.

19

селянина

преди 8 години

Излиза, че старите "тухли" - мобифоните...----Е то щото сегашните "умни" плочки не са вече "тухли-четворки" нали... 6 инча гонят...че на всичко отгоре може да ги ползваш само, ако си ангажираш и двете ръце...

18

оня

преди 8 години

т.нар. мобифони ползваха NMT мрежа и сигнала беше аналогов. имаха едно сериозно предимство обаче - много здрав обхват. между другото тая мрежа продължава да си съществува в северните държави и се ползва предимно от рибари, на които им е важно да имат сигнал когато са навътре в морето. а това че ги наричахме мобифони не е термин за технологията, а просто щото бяха първите мобилни телефони и така си остана. сега ползваме GSM мрежа. автора е объркал понятията според мен.

fallback