Снимка: Булфото
fallback

Ежедневната разходка е изключително полезна, като за сърцето и метаболизма тя дори съперничи на джогина, стига да е достатъчно дълга, отчитат американски учени.

Единственият й недостатък обаче е, че не изгаря достатъчно мазнини. Според експертите обаче това може да се коригира, ако човек промени няколко пъти скоростта, с която ходи, съобщава БТА.

Учени от университета в Охайо установиха, че хората, променящи бързината с която ходят, изгарят с 20 процента повече калории от поддържащите еднакво темпо.

Обяснение на учените е просто - за ускоряването и забавянето е необходима повече енергия, отколкото за да се поддържа постоянна скорост. А колкото повече енергия се използва, толкова повече калории изгарят.

Ако човек иска да отслабне с ходене, може също да носи раница, да ходи и да спира, да ходи в крива, а не по-права линия, съветват учените.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

3

До 2 as

преди 8 години

Ти не беше ли този дето ходеше и се връщаше пеша от работа - в София от Младост до Люлин и обратно, всеки ден два пъти по 6 часа?

2

as

преди 8 години

Аз и другите олигафрении горим най-много калории като не слизаме от колите. Озърнете на улицата и ще видите колко сме много.

1

Анонимен

преди 8 години

Т.е ако се напия горя най-много калории защото:- рязко сменям скоростта и едновременно с това не ходя в права линия!

fallback