Снимка: photl.com

Детоксикиращите диети чрез прясно изцедени сокове са начин да се освободите от натрупаните токсини в организма и да редуцирате теглото си.

Какво трябва да знаете преди да се захванете с такава диета? Колкото и лесно да изглежда, това е шок за организма, който може да се понесе доста по-лесно, ако сте запознати с основните опорни точки.

Подгответе се за процеса

Преди да започнете детоксикираща диета е важно да подготвите организма си. За целта е необходимо най-малко 2 седмици преди началото да спрете алкохола, цигарите, преработените храни, солта, захарта, млечните продукти, глутеновите изделия, продуктите от животински произход.

За да бъде един пречистващ режим ефективен, организмът се нуждае от плавен преход към началото му.

Спете достатъчно

Сънят е жизненоважен за правилното функциониране на тялото. Когато той е недостатъчен, определени функции започват да се забавят или увреждат.

По време на детоксикиращ режим човек има нужда от повече сън, за да стимулира имунната си система. Когато намалим драстично приема на хранителни вещества, една от първите страдащи системи е именно имунната.
Освен това, по време на сън се усвояват напълно всички хранителни вещества, което осигурява енергия за тялото през деня.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase