Снимка: YouTube
fallback

Индийската полиция арестува гълъб по подозрение за шпионаж в полза на пакистанското правителство.

Съмнителната птица редовно кацала на терасата на бръснар в село на четири километра от границата между Индия и Пакистан. 14-годишният син на бръснаря забелязал съобщения на урду, официален език на Пакистан, на крилата на гълъба. Имал и нещо прикрепено към тялото.

Момчето веднага се обърнало към полицията с молба да разследват случая.

Полицаите се заинтригували от случая и се обърнали към местна ветеринарна клиника. Въпреки че рентгеновите снимки на гълъба не показват нищо подозрително, силите на реда засега ще задържат птицата. Според тях цифрите, изписани върху крилете на гълъба, са телефонен номер в Пакистан.

Подозренията на властите са засилени още повече и от факта, че птицата се появила по време на свръхсекретна междудържавна среща за сигурността в Индия. Затова и гълъбът фигурира в документацията на полицията като "заподозрян за шпионаж“.

Пред медиите от полицията уточняват, че и друг път в района са засичани летящи шпиони.

Въпреки че случката звучи странно, тя не е прецедент. През 2008 г. иранските власти арестуваха два гълъба, като ги обвиниха, че търсят ядрено оръжие. Преди няколко години беше задържан и щъркел, но в Египет. Тогава беше открито мистериозно устройство в крилете му. Тази година пък Ислямска държава заяви, че са заловени поне дузина гълъби в Ирак, отново шпиони.

Вижте още във видеото:

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

10

666

преди 8 години

Уаууууу :)

9

Анонимен

преди 8 години

До индиоти - И тия летят в космоса ......и там търсят гълъби-шпиони, затова.

8

Анонимен

преди 8 години

Ей-и, напредва науката и техниката. Виж к'во става, дрон също като жив гълъб!

fallback