Снимка: Reuters, архив
fallback

Големите семейства в Мордовия, Русия, ще ползват нов вид облекчение, пише БиБиСи.

Руският район стартира схема, според която ипотеките ще бъдат намалявани с 10% за всяко дете в семейството. Ако едно семейство има четири деца, ипотеката ще бъде отписана.

Схемата ще се прилага и за семейства с осиновени деца.

Очаква се резултатите от новата политика да дадат двоен резултат: от една страна, да се повиши раждаемостта в региона, от друга – да се даде икономическа подкрепа на многодетните семейства в условията на руската криза.

Мордовия има едно от най-ниските нива на раждаемост в Русия. На 1000 души се падат 10,1 новородени.

„Това със сигурност ще е облекчение, сега цялата ми заплата отива за ипотеката“, разказва местен жител.

Длъжностно лице обяснява, че от облекчението могат да се възползват жени до 35-годишна възраст. Според телевизия NTV скулптурата в Саранск, град в областта, на семейство с три деца и бременна майка, вече я наричали „сбогом на ипотеката“.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

25

с.

преди 9 години

Има логика!Интересно кога и унас ще настъпят банките вместо да им се дупят!

24

Анонимен

преди 9 години

А и нашите стимулират раждаемостта...ама само на един определен етнос! За тях и всякакви видове помощи има, и надбавки и още куп привилегии, защото са особено ценни.

23

Az

преди 9 години

Последните две години прираста на населението на Русия е положителен - за 2013 - +22 900, за 2014 - + 38 300. По важното е, че прирастът на мюсюлманските републики забавя темп, даже бележи спад, докато този на християнските области се увеличава. От 44 региона с положителен прираст, 39 са руски етнически.

fallback