Снимка: Reuters, архив
fallback

Майките са натоварени средно с 23 задачи по Коледа, докато татковците се разминават само с осем, пише в. "Дейли експрес", позовавайки се на резултатите от проучване, направено във Великобритания.

На крехките дамски плещи лежат задачи, като украсата на дома, закупуването на продуктите за празничната трапеза и уреждането на семейни посещения. Майките освен това помагат на децата да пишат на Дядо Коледа, грижат се за покупките на подаръци и опаковането им и приготвят всички празнични блюда.

Същевременно бащите имат задачата да осигурят батерии и да организират срещата със сватовете за обяд.

Проучването разкрива, че Коледа е най-натовареният ден за майките. Те водят борба с пуйката и приготвят гарнитурата. За мъжете остава нарязването на месото, разливането на питиета и изхвърлянето на боклука.

След приключването на семейното събиране около трапезата, жените се заемат с голямото чистене. Точно преди да "рухнат", бащите извеждат децата навън или заедно с тях се забавляват с новите им играчки.

Допитването показва още, че 45 процента от двойките се карат за разпределянето на задачите по Коледа.

"Майките наистина са твърде натоварени по празника, тъй като са по-организирани. Празничният сезон може да е по-забавен за тях, ако не им се налага да мислят за толкова много неща", казва Стивън Китсън от поръчителите на проучването.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

11

Анонимен

преди 9 години

Някой да е чувал правилото 80:20?Нещата с който жената се занимава в огромната си част са глупости и загубено време.Мъжа се концентрира върху това,което носи някаква полза и практическа изгода за човек!Такава е природата,не че няма изключения но тук не виждам такива.

10

Бирено шкембе

преди 9 години

Ние пък с жена ми се обичаме, и не си броим кой какво е направил за да се мерим и съревноваваме.Тя никога не може да ме надпие, но пък аз съм по-грозен от нея. Важното е фамилията да върви :0)

9

блах

преди 9 години

Доста сексистка статия

fallback