Снимка: Reuters, архив
fallback

Проститутките около руското пристанище Мурманск повишиха цените на предлаганите от тях услуги заради ниския курс на рублата, пише БиБиСи.

Увеличението е достигнало 40%. Някои от тях предпочитат плащането да се извършва в долари, тъй като се опасяват, че рублата може да продължи да пада.

Преди рязкото поскъпване на услугата един час с проститутка в Мурманск струва между 3 и 7 хиляди рубли, или съответно между 57 и 132 долара.

Ръководството на друг публичен дом твърди, че се опитват да поддържат цените на услугите стабилни, но цената на живота се увеличава и момичетата не могат да работят на загуба.

Рублата е загубила повече от 40% от стойността си спрямо долара и 60% спрямо еврото от началото на годината в резултат на западните санкции срещу Русия и спада на цената на петрола.

Новината за увеличението на цените на услугите станаха повод за множество шеги в социалните услуги.“Путин, научи нещо за икономиката от проститутките в Мурманск“, пише руснак в Туитър.

Други пък пишат, че жриците трябва да проявят патриотизъм, като повишат цените за чужденците, за да отговорят на западните санкции.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

83

хаха Путин моралист

преди 6 години

той путин уж всичко сложил в ред пък проститутките им и травеститите на сметовно ниво хахахахаха

82

В Русия

преди 9 години

Преди два дни е прието да се плащат на лекарите, заминаващи на село, помощ 1 000 000 рубли. Нека първо в България да започнат да стимулират селските райони и специалистите там, а после ще говорим, какво и как е в Русия.

81

Българка

преди 9 години

Искам само да ми посочите кое от това, което съм изброила, не е вярно! Мога да добавя и, че с тези чалга *** и децата, които им подражават, направо е смешно да коментираме къде имало *** - бг чалга *** са богато спонсорирани от политици, които крадат от целия български народ! Естествено, че се паля, жал ми е! Аз СЪМ българка, но не съм част от това племе, което не си гледа проблемите, че е затънало, а пише ехидни коментари за другите, от това се разграничавам.

fallback