Снимка: Reuters, архив

Проститутките около руското пристанище Мурманск повишиха цените на предлаганите от тях услуги заради ниския курс на рублата, пише БиБиСи.

Увеличението е достигнало 40%. Някои от тях предпочитат плащането да се извършва в долари, тъй като се опасяват, че рублата може да продължи да пада.

Преди рязкото поскъпване на услугата един час с проститутка в Мурманск струва между 3 и 7 хиляди рубли, или съответно между 57 и 132 долара.

Ръководството на друг публичен дом твърди, че се опитват да поддържат цените на услугите стабилни, но цената на живота се увеличава и момичетата не могат да работят на загуба.

Рублата е загубила повече от 40% от стойността си спрямо долара и 60% спрямо еврото от началото на годината в резултат на западните санкции срещу Русия и спада на цената на петрола.

Новината за увеличението на цените на услугите станаха повод за множество шеги в социалните услуги.“Путин, научи нещо за икономиката от проститутките в Мурманск“, пише руснак в Туитър.

Други пък пишат, че жриците трябва да проявят патриотизъм, като повишат цените за чужденците, за да отговорят на западните санкции.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase