Снимка: Reuters, архив
fallback

Появи се игра за Android телефони, базирана на скандала от скорошния мач между Сърбия и Албания, пише БиБиСи.

Както Dnes.bg писа, на 14 октомври по време на евроквалификацията между балканските държави, провела се в Белград, над стадиона беше спуснат дрон със знамето на Велика Албания.

Oще по темата
Футболист на домакините свали флага, като това се превърна в повод за ексцесии – албански футболисти се нахвърлиха върху сръбските си колеги. Фенове също нахлуха на стадиона.

В играта, наречена Autochthonous, играчът трябва да задържи дрона над стадиона, докато футболистът се опитва да хване знамето. Името на играта идва от фразата, изписана върху истинското знаме.

Играта очаквано се прие полюсно от албанските и сръбските потребители. Сърбите твърдят, че играта е обидна и трябва да се изтрие от Google Play - магазина за приложения на Android.

Разработчикът на играта е от Македония и смята, че продуктът му не е обиден. По думите му това е метафора и представя и двете страни на конфликта в Белград. „Ако играта се тълкува политически и се сее омраза, ще бъде премахната“, казва той. “Футболът е игра, която трябва да се играе, а не трябва да има бой при нея. Точно като моята игра“, допълва той.

Може да си изтеглите играта напълно безплатно от тук.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

12

42

преди 9 години

ДО 10РОБЪТ КАТО ТЕБ, ВИНАГИ СИ ОСТАВА РОБ ПО ДУХ!

11

Анонимен

преди 9 години

Велика Албания... Интересно каква е тази мания за величие на Балканите, всяка държава без изключение има история как нпкога е била много голяма и велика и си мечтае пак да стане такава. Ех комплекси...

10

ДО 8

преди 9 години

ДАЙ БОЖЕ ДА СИ ПРАВ ! ЩЕ ЕДИНСТВЕНОТО ДОБРО НЕЩО НАПРАВИЛИ ЗА НАС ОТ КАКТО СА НИ "БЛАГОДЕТЕЛИ"

fallback