Снимка: Архив Reuters
fallback

Повечето жители на Канада се гордеят много със страната си. В същото време обаче много от тях не познават добре историята на държавата, а някои дори не помнят думите на националния химн, предаде ИТАР-ТАСС.

Данните са от социологическо проучване, извършено от компанията "Ипсос рейд" /Ipsos Reid/ в навечерието на Деня на Канада - националния празник на страната, който се отбелязва на 1 юли.

Авторите на изследването съобщават, че 93% от анкетираните се чувстват напълно свободни в Канада и се радват от факта, че в родината им спокойно съжителстват различни култури.

92% от участниците в проучването отбелязват, че канадците са много доброжелателни. 80% заявяват, че гражданите трябва да проявяват по-голям патриотизъм.

Това обаче съвсем не означава, че канадците познават добре историята си, отбелязват авторите на изследването.

Например, 54% от анкетираните не са отговорили на въпроса какво ще празнува Канада през 2017 година - тогава ще се навършат 150 години от основаването на страната.

А 11% не са си спомнили дори началото на текста на националния химн.

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

43

Канадец

преди 9 години

В Канада всичко е на безбожни цени с изключение на бензина и парцали (дрехи) от Уолмарт.Бензина е евтин но те цакат с други скрити такси, така че остават само дрехите. Заплатите са по-високи от Бг, но в Бг един ИТ сециалист взема поне 4000 лева с 10% данък и си харчи парите на 3-4-5 пъти по-евтини стоки.Като цяло Канада е по-добре от Бг, но не си заслужава да ходиш на другия край на света, има Европейски дестинации които са по-добри.

42

Анонимен

преди 9 години

На българските овце които излизат със лозунга "обичам родината мразя държавата" ще припомня, че Левски, Ботев и всички наши възрожденци са имали родина но са се борили да създадът нова българска държава. Така че наместо да се оплаквате като госпожици от държавата и след това да емигрирате. опитайте се да я промените не само пред компютъра или в кръчмата. Така един ден ще можем да кажем ,че България е станала по хубава държава от Канада

41

Анонимен

преди 9 години

Приятна работа тогава, сега ще заработиш двоен надник.За бирата забрави да пишеш, че бутилките са 330 мл, а за месото не ти вярвам.

fallback