43

Канадец

преди 9 години

В Канада всичко е на безбожни цени с изключение на бензина и парцали (дрехи) от Уолмарт.Бензина е евтин но те цакат с други скрити такси, така че остават само дрехите. Заплатите са по-високи от Бг, но в Бг един ИТ сециалист взема поне 4000 лева с 10% данък и си харчи парите на 3-4-5 пъти по-евтини стоки.Като цяло Канада е по-добре от Бг, но не си заслужава да ходиш на другия край на света, има Европейски дестинации които са по-добри.

42

Анонимен

преди 9 години

На българските овце които излизат със лозунга "обичам родината мразя държавата" ще припомня, че Левски, Ботев и всички наши възрожденци са имали родина но са се борили да създадът нова българска държава. Така че наместо да се оплаквате като госпожици от държавата и след това да емигрирате. опитайте се да я промените не само пред компютъра или в кръчмата. Така един ден ще можем да кажем ,че България е станала по хубава държава от Канада

41

Анонимен

преди 9 години

Приятна работа тогава, сега ще заработиш двоен надник.За бирата забрави да пишеш, че бутилките са 330 мл, а за месото не ти вярвам.

40

Анонимен

преди 9 години

Не ти дължа обяснение, но ... просто работя от 17,00 /тази седмица/. Сериозно тук се пазарува по на едро. Стек бира 12 бутилки - 18 долара. Четири килограма свинско филе - 20 долара. Туй показва бележката от Коско. Ама заплатата ми не е 500 лева. Разбираш?

39

Анонимен

преди 9 години

До квебекския пич:Не ми стана ясно как пишеш в работно време. Да, роднината ми си брои стотинките там, без майтап.Не можеш ли да дадеш ориентировъчни цени на месото или отдавна си го изключил от менюто си?А също биричка пийваш ли там?

38

кебекта

преди 9 години

Не съм на социал. А цените не ги знам понеже не си броя стотинките. Роднините ти да не ги броят?

37

само бг

преди 9 години

Ми така си е тука /в Канада/няма чалга, няма ракия, няма крадливи ***, няма екстремни пенсии и заплати, няма клюкари и жълта преса. Полицията и всички държавни институции си вършат работата. Тотална скука и тъпотия.....Никакъв адреналин. Българско сърце не трае тая скука невъзможна. Ние искаме нерви и адреналин, стрес и екшън. Прав е тоя долния:)

36

Анонимен

преди 9 години

До от квебекта:Как може да драскаш по форумите между 2 и 3 след обяд.Със социалката можеш ли да си купиш долни ***?Имам роднина там, дай мейл за връзка да те видим как си цъфнал и вързал там.Би ли написал колко струва един килограм хубаво месо там? Колко е една бутилка хубава бира?

35

US!:

преди 9 години

Например, по история учителят разправяше някакви глупости, че Америка я бил открил някой си Колумб. Как въобще такива ги взимат за учители!? Нали елементарната логика говори, че Америка сме я открили ние, американците. Затова и се нарича Америка.

34

Анонимен

преди 9 години

А US!:Казвам се Майкъл Даун. Аз живея в САЩ. Това е страната, около която се въртят земята и слънцето. Наскоро даже написах реферат на тази тема, и учителят ми писа шестица.>>

33

от квебекта

преди 9 години

На някой анонимен гроздето му е кисело. По-големи глупости за Канада не съм чел. Чудесно си е тук.

32

Анонимен

преди 9 години

И не знам колко се гордеят с държавата си или не се гордеят/езикът в тая световна сбирщина не е показател за национална гордост/,но знам от личен опит с обикновени тукашни хора/израстнали или родени тук/-не дават да продумаш пред тях лоша дума за Канада,веднага с едва сдържана неприязън те срязва!Точно обратното поведение на българи относно държавата Бг,а?

31

Анонимен

преди 9 години

Дo 28:Това -да са "скучна , заспала държава,тиха държава,държава, в която никога нищо не се случва..."/най -сериозно-това са думи на велик техен мин.председател от близкото минало в неговата приветствена реч при стъпване в длъжност/и т.н. им е идеалът за хубава държава и живот.Още повече,че тука пристига непрекъсващ поток от хора ,на които им е писнало от "богато на емоции място"-като нашата Бг например

30

canadec

преди 9 години

До Анонименmnogo si zle ... skrijj se smeshnik!

29

Дженко

преди 9 години

34.....по отдолу....Моля ? За Ванкувър. Доста си далеч от истината , товарищ.

28

Анонимен

преди 9 години

Да бе, зле е в Канада, ама майната им.

27

Анонимен

преди 9 години

По-голяма глупост не бях чел, че "Канадците били горди с държавата си".Официалния език във Ванкувър е китайски (над 80% от населението там),Квебек е френски (там казват аз съм квебекар, а не канадец), в Алберта сезасилва политическото движение за независимост на провинцията, Торонтое бивш промишлен център пълен с индийци и пакита.

26

Анонимен

преди 9 години

И последно за "бараките" не изглежда ли странно, че някой който има милиони отива да си купи такава барака, а не си вземе доста по-ефтинко един супер тухлен палат в БГ (където природата е фантастично хубава)? Хората с милионите, със сигурност са по-отворени и могат да направят по-добра преценка иначе нямаше да ги имат тези милиони.

25

Анонимен

преди 9 години

До Анонимен 31Ясно, значи искат да напуснат, ама немогат. Не бях се сетил за този вариант, ама щом казваш така трябва да е. Колкото до индийци, пакистанци, китайци и прочее... Канада е супер за канадците (както би трябвало да е България за българите), а не за пришълците.А за инвестициите и възвращаемостта - аз не виждам нищо лошо, напротив доста добре си е.

24

Анонимен

преди 9 години

До 30:Обяснявам. Над 60% от канадците нямат паспорти и средства да напуснат.Пък и много добре знаят, че сега навсякъде е един голям Х**.Най-голямата част от имигрантите там идват от третия свят - Индия и Пакистан.Сега дори и китайци не ходят там без предварително осигурена работаЗащо е в челото на класациите - само си помисли каква печалба има да вложиш$50,000 за труд и материали за строителството на една барака и след това да я продадеш за 10 пъти повече. Мисли малко!