Снимка: Reuters
fallback

Продължителността на живота на мъжете и на жените е свързана по различен начин с интензивната интелектуална дейност и с високия коефициент на интелигентност, пише "Подробности". Според президента на Геронтологичното дружество към Руската академия на науките проф. Владимир Анисимов при мъжете високият коефициент на интелигентност води до дълголетие, а при жените е точно обратното.

Причината е, че при представителките на нежния пол допълнителните задължения, свързани със семейството и науката, ги карат да живея непрекъснато в условията на стрес. А той е един от най-важните фактори, които пречат на дълголетието.

Ученият е изследвал връзката между интензивността на интелектуалната дейност на човека и неговата възраст. Проучена е била също връзката на биологичната възраст на човека и принадлежността му към различни поколения. Оказало се, че биологичната възраст на хората, родени през 1922 година, е изоставала повече от фактическата, отколкото при хората, родени през 1906 г.

"Всяка година продължителността на живота на хората като биологичен вид се увеличава с три месеца. Това е доказано от статистиката. От първото връчване на Нобеловите награди досега средната възраст на лауреатите непрекъснато се увеличава.

Средната продължителност на живота на носителите на Нобелова награда също е по-голяма, отколкото е при академиците. На академиците е по-голяма от тази на професорите и т.н.", казва проф. Анисимов.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

11

Анонимен

преди 9 години

До ЖеничкаМиличка, гледай повече телевизия. Ще научиш потресаващи неща - какъв сладолед да си купиш, колко са хубави пуканките с Кола "Зиро", с кой крем ще премахнеш целулита от иначе прекрасните си бедра, какво да сложиш в пералнята, за да ухае прането ти божествено 72 часа, как да се осмелиш да изядеш нещо кафяво от лилава крава, коя бира приятели сбира, електрическата четка за зъби колко вибрации в секунда прави, коя паста за зъби изчиства до 72% повече от неясно коя друга и т.н. Е няма по-

10

Анонимен

преди 9 години

Ти си изключение, ако наистина го правиш всеки ден или поне 50% от времето. Ако го правиш само за удоволствие от време на време не ми се хвали ;) защото това са наистина прости дейности. Да, мъжете им е "досадно". Защо им е да се стресират след дългия работен ден, след като жената може ежедневно да се натоварва?Когато си работил 10-12 ч. непрекъсната ментална работа, имаш нужда да изключиш, а не моментално да превключваш на слугинаж. Независимо мъж или жена си. Затова е хубаво да се редуват задълженията в дома.

9

Анонимен

преди 9 години

До АнонименГлупости, аз съм мъж и готвя мноооого добре (и ми личи де). И повечето ми приятели могат да готвят, жена ми аз я научих как се глади панталон и .т.н. Та тези дейности ако мислиш, че са много сложни пак си помисли...Просто са досадни и не ми се вършат (поне на мене), а това с пазаруванетоо...... ако е за парцалки е нормално. Повечето мъже дето разбират от парцалки, харесват други мъже...А ако това дето го пише в статията е вярно, милиард години не ми мърдат.....

fallback