Снимка: YouTube
fallback

Котка спаси 4-годишно момченце от съседското куче, което го нападна и ухапа, докато караше колело на улицата, съобщиха Ройтерс и Скай нюз.

Клипът с подвига на Тара бързо стана хит в интернет. На него се вижда как момчето кара колело пред къщата, когато голямо куче го напада, захапва го за крака и го сваля на земята.

Тогава котка се хвърля върху натрапника и го прогонва, преди жена да се притече на помощ на детето. Котката се връща да види дали момчето е добре, след което продължава да преследва кучето. Кадрите са от няколко охранителни камери в квартала в Бейкърсфийлд. Те показват и раните на малкия Джереми, заради които са му направили 10 шева.

"Добре, че не беше по-лошо", пише бащата на Джереми Роджър Трянтафило, като добавя, че малкият е добре. Когато е станал инцидентът, майката Ерика поливала дърво пред къщата. Тя видяла само как котката профучава покрай нея и се хвърля върху кучето, пише БТА.

Кучето е кръстоска между лабрадор и чау-чау. Собствениците му са обяснили, че не обича деца с колела. То е на осем месеца. Поставено е под карантина за 10 дена, след което ще бъде приспано.

Котката Тара живее със семейство Трянтафило от шест години. Тя харесала Ерика и Роджър в парка и тръгнала с тях. Роджър казал, че ако влезе с тях вкъщи, ще я запазят. След подвига й той обещава редовно да я храни със сьомга.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

28

fan

преди 9 години

"Поставено е под карантина за 10 дена, след което ще бъде приспано..."Някой от зоофилите да упрекне нещо американските власти?!Така трябва да се действа и у нас!Не може живота на едно животно да е по-ценен от живота на едно дете.

27

Кузмов

преди 9 години

Ако влезе с нас в къщата ще остане с нас ! Котката е харесала хората и е готова да се жертва за тях . Малко хора в днешно време биха постъпили като котката :)

26

ytre

преди 9 години

Само на мен ли това псе не ми прилича на кръстоска межди Чао-Чао и Санбернар? Иначе браво на котето. Котките са 100 пъти по-умни от кучетата, просто не обичат да роби.

fallback