fallback

Общ преглед

В ерата на технологиите войните се превърнаха в телевизионни сериали, които можеш да гледаш удобно от дивана у дома. Но в горещите точки военните действия са истински и загиналите не са статистика. Хората, които осигуряват кадри и картина, са в първите редици при сблъсъците и често стават жертва на своя професионализъм.

Само преди дни - на 4 април, в Афганистан беше застреляна фотографката на AP Аня Нидрингхаус, а репортерката Кети Ганън бе тежко ранена. Двете бяха в страната да отразяват президентските избори.   

Вижте още истории на фоторепортери, журналисти и оператори, повечето с трагичен край, от размирни райони по света.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

19

Анонимен

преди 10 години

Едва ли има по-мерзавска и гнусна професия от политическата журналистика. Жалко наистина за хората , но всичко там се прави за пари, пари и пари.

18

Живот под наем

преди 10 години

Никой не жертва живота си заради кадър, а заради ПАРИТЕ или ПОЛЗИТЕ, които ще изкара от този кадър. Дайте да не плачем на чужди гробища особено когато покойникът се е капичнал за пари. Журналистиката открай време е една от най-мерзките и долни професии.

17

Порти Портев

преди 10 години

До Лапай бананаДума не казах за журналистите, не знам от къде я измисли цялата история, която си написал. Единственото което написах е за фотографите и операторите в "горещите точки" дали живота си за да имаме по-ясна и обективна представа за случващото се.Това че някой журналист след това може да ползва тяхните материали за да представи изкривена реалност е съвсем друга тема на разговор.

fallback