Снимка: Reuters
fallback

Екземпляр в два тома от книгата "Моята борба", с автограф на Адолф Хитлер, беше продаден на търг в Лос Анджелис за близо 65 000 долара, предаде Ройтерс.

В онлайн наддаването, организирано от аукционна къща "Нейт Д. Сандърс", са участвали 11 души. Самоличността на купувача, платил 64 850 долара за двата тома на "Моята борба", не се разкрива.

Сумата обаче надхвърля предварителната оценка, която беше между 20 000 и 25 000 долара.

Двете томчета са коледен подарък за Йозеф Бауер. В посвещенията си от 1925 г. и 1926 г. Хитлер пожелава Весела Коледа на Бауер, който един от първите членове на нацистката партия и е сред участниците в Бирения пуч в Мюнхен през 1923 г.

На търга на "Нейт Д. Сандърс" е продадено и яке на Алберт Шпеер - архитект и министър на въоръженията и военната промишленост, наричан понякога Първия архитект на Третия Райх, съобщава ДПА.

За връхната дреха с името на Шпеер са платени 10 068 долара. Алберт Шпеер е съден за военни престъпления в Нюрнбергските процеси и прекарва 20 години в затвора до 1966 г., припомня БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

10

Анонимен

преди 10 години

Винету е за предпочитане пред този сатанински ***! Момчета, за да можете да прецените една книга дали е подходяща за втори прочит, трябва да сте прочели хиляди други книги и сега имате възможност, четете повече! Рано или късно ще стигнете и до книгите на Живота.

9

Анонимен

преди 10 години

Ами то да избиваш чужди народи е още по-зле. Ако навремето турците избиваха цели 5 века собствения си народ вместо невинни чужденци сега никой нямаше да поставя въпрос.

8

Да

преди 10 години

Разликата между нацисти и комунисти - комунистите са престрастени към избиване на собствените си народи.

fallback