Снимка: Reuters

Французите и италианците са шампиони по изневяра в Европа, като според статистиката над 55 % от мъжете и над една трета от жените са съгрешавали с друг партньор, установи изследване, цитирано от Франс прес.

Проучването е установило, че делът на неверните през живота си съпрузи е по-малък в страните с протестантско мнозинство на населението. Например във Великобритания изневеряват 42 на сто от мъжете, а в Германия – 46%.

За сравнение в Белгия този процент е 51 на сто.Проучването било поръчано от сайт за извънбрачни запознанства и обхванало представители на Франция, Германия, Испания, Италия, Белгия и Великобритания.

Разкритията за любовната афера между френския държавен глава Франсоа Оланд и актрисата Жули Гайе предизвика многобройни коментари в чуждестранните медии за любовните нрави на французите. Не бяха забравени и интимните приключения на италианския бивш премиер Силвио Берлускони, като според експертите двамата политици добре символизират представата за техните нации в областта на изневярата.

Според статистиката навсякъде мъжете изневеряват повече от половинките си, като единствено в  Германия процентът е сравнително равен. 43 на сто от германките са признали, че са се отбивали от правия път в брачните си отношения, при 46% за мъжете им.

Прави впечатление колко относително верни са британките. В Обединеното Кралство само 29 на сто от поданичките на Нейно Величество са признали за връзки извън домашното огнище.

Проучването установило още, че французите са с най-голяма готовност за бъдеща изневяра. 35 на сто от анкетираните чистосърдечно признали, че без проблем биха встъпили в извънбрачна връзка, ако са сигурни, че тя ще остане незабелязана.

В Германия и Испания този процент е 31 на сто, в Белгия 30 на сто, в Италия 28 на сто и във Великобритания 25 на сто.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase