fallback

Общ преглед

Малдивите определено са едни от най-загадъчните и желани дестинации за почивка в света. Над 600 000 туристи посещават архипелага всяка година, за да се насладят на красивите му плажове и природа.

Тайванският фотограф Уилям Хо ни показва през своя обектив и едно малко природно чудо в Малдивите – сияещ плаж, който не е част от кино лента, а съвсем натурално природно явление.

Хилядите блестящи светлинки всъщност са биолуминисцентен фитопланктон. Учените обясняват, че той е част от червен прилив, който се случва, когато голямо количество фитопланктон се събере на едно място. Благодарение на това явление водата се оцветява в мътно оранжево-червено.

Истинската красота идва през нощта, когато червените води приемат съвсем различен вид.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

13

е и

преди 10 години

600 000 туристи посещават архипелага всяка годинатака такааа я да видим извода - това райско място се посещава от 600 000 , значи ли това ,че според статистиката слънчо бряг посетен от 1 200 000 е по-райско място -там между 5 и 6 линия от плана -слънчолюлин 10

12

до комплексарчетата

преди 10 години

освен,че по българското черноморие имало подобни явления сте забравили да пишете,че българия е център на вселената,че от витоша по-високо нема,и от искъро по-дълбоко нема,хаха толкова сте жалки в комплексите си,не може ли просто да се насладите на една прекрасна гледка и да замълчите

11

да

преди 10 години

След 20ти август навсякъде по Черно море трябва да се наблюдава, като узрее планктона, иначе свети по-слабо. Ама ако не отидеш на нощно къпане няма как да го видиш.

fallback