Снимка: архив, Ройтерс

Мъж от Атънс, Охайо, стана родител за пръв път, но на необичайно потомство - женско патенце, което отглежда в брадата си, пише в. "Дейли експрес".

Малката Пийпс оцеляла благодарение на това, че 33-годишният Брайън Дос я оставил да живее в лицевото му окосмяване.

Историята започнала, след като мъжът купил няколко кокоши яйца от близка ферма с намерението да развъди пиленца от тях. Сред тях случайно попаднало и патешко яйце. Брайън Дос обаче не преценил правилно влажността и след излюпването на яйцата оцеляло единствено патенцето. Пийпс незабавно се "лепнала" за новата си "майка".

Брайън Дос посветил рамото и обилната си брада на отглеждането на Пийпс. Приютено сред топлината на космите, патенцето редовно заспивало, докато осиновителят й гледал телевизия.

Близо десет седмици след излюпването си Пийпс вече е твърде голяма, за да се гуши в брадата на Брайън. Сега тя разполага със собствено легло в близост до неговото и прекарва дните си в плуване в собствена вана.

"В продължение на няколко седмици Пийпс беше с мен по 24 часа в денонощието. Хранех я, миех я и я топлех в брадата си. Като всеки родител-новобранец ми трябваше малко време, за да се науча как да я отглеждам. Пийпс е невероятна - постоянно ми "говори" нещо", разказва Брайън Дос.

Интернет блогът на Брайън с истории за Пийпс се е превърнал в голям хит сред потребителите. "Таткото" допълва, че се опитва да научи питомката си на трикове, но засега безуспешно, тъй като Пийпс се интересува единствено от храна, допълва БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase