Снимка: en.fbii.org
fallback

Когато става въпрос за архитектурните шедьоври, има редица примери, които са достойни да бъдат споменати. Но не всички сгради заслужават възхищение, дори да са скъпо проектирани, а строежът им да е струвал милиони.

Изграждането и структурата на един архитектурен обект има няколко измерения, които винаги трябва да бъдат взети под внимание. Това е така, защото дори малка грешка в тези процеси може да доведе до сериозни и много важни негативни последици.

Винаги обаче може да се появят причини за грешки. Понякога това може да се дължи на некадърен проектантски екип, друг път на лошо строителство и т. н. Дори инвеститорите да са били изключително внимателни към изграждането на своята нова сграда, пак има вероятност нещо да се обърка.

Първият такъв пример са казармите на американския флот, които са построени под формата на пречупен кръст. Въпреки че Щатите открай време критикуват нацистите и цялата им доктрина, това, което са изградили за своите войници, прилича на свастика.

Независимо дали структурата е направена по този начин умишлено или това е грешка, проектът понесе доста високa критика и дори американските Военноморски сили се съгласиха да направят някои промени в архитектурата на казармите.

Вижте в галерията на Tialoto.bg кои са другите най-големи и колосални архитектурни гафове в историята на човечеството!
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

12

защо не

преди 10 години

ами именно ss са обучавали зелените барети след войната

11

gtf

преди 10 години

този знак съществува хиляди години, не е нормално да бъде така отричан само защото някой, някога го използвал.

10

Анонимен

преди 10 години

Хотел Ryugyung в Северна Корея. Планиран през 1987 като най-големия в света, с 3000 стаи. И досега недовършен и празен. Официалините карти на Пхенян твърдят, че руината, висока 330 м, не съществува.

fallback