Кодиак знае кога ти се допива бира. Снимка: Reuters
fallback

Специалисти от САЩ направиха реалност една от най-големите мъжки мечти - създадоха робот, който "знае" кога собственикът му е зажаднял за бира и услужливо му я налива, съобщава сайтът “Ню лончис”.

Роботът, наречен с името Кодиак, е разработен от учени от университета "Корнел" и е проектиран да предусеща човешките действия. Така той може да разбере кога собственикът му желае да пие бира и без да бъде подканян, да му донесе пиво от хладилника и да му налее.

Роботизираният асистент е оборудван с камера и разполага с база данни от видеоклипове, показващи основни човешки дейности, поясняват експертите.

Благодарение на информацията Кодиак научава как да реагира в различни ситуации, като точността на реакциите му е 82 процента. Учените обаче отчитат, че умната машинка е програмирана така, че да се учи от грешките си.

Кодиак се захранва от 16 батерии за лаптоп, като оснев най-важното за мъжете свойство – да налива бира, на робота не са чужди и куп други умения – приготвяне на закуска, прибиране на продукти в хладилника и разтребване.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

7

нимка

преди 10 години

Глупости, някакво американско идиотче, ще ми определя кога ми се пие и .....Айде бе..

6

НО

преди 10 години

но е най-полезна СУТРИН

5

ЕЛЕМЕНТАРНО Ем

преди 10 години

ВИНАГИ!умерената употраба на бира ... е полезна .. във ВСЯКАКВИ КОЛИЧЕСТВА!*МНЗ

fallback