Снимка: архив, Getty Images/Guliver Photos
fallback

Когато човек си търси жилище под наем, си няма ни най-малка представа какви изисквания ще има домакинът към наемателя.

Лаура Евелин също не е очаквала да й бъде окачен лист с учудващо странни правила за спазване на реда в къщата, още преди дори да е подписала договора, пише "Дейли мейл".

Момичето било толкова шашнато от инструкциите, че решило да ги сподели в социалните мрежи.

Листът съдържа 31 инструкции и включва правила като: къпането да трае максимално 15 минути, гостите на наемателя да бъдат проучени две седмици преди посещението им в жилището и никога да не се ползва чужд шампоан.

Всякакви лични вещи, оставени на общи места, ще бъдат "хвърлени в боклука". Също така не се позволява храна в спалнята, нито пък тютюнопушенето и употребата на алкохол.

Да не се злоупотребява с отоплението и електричеството, в противен случай наказанието е парична глоба.

Няколко точки от списъка забраняват заемането на каквито и да е чужди вещи, а други правила обясняват, че наемателите ще бъдат глобявани с 15 британски лири, ако оставят мръсни чинии в мивката.

Домашни любимци не са позволени, забранено е да се слага свинско месо в хладилника и готвенето трябва да е максимално 30 минути.

Публикуваният лист с инструкциите в социалните мрежи получава повече от 4000 коментара за отрицателно време.

Лаура естествено не се е нанесла в жилището, като коментира: „Всичко можех да понеса, но правилото за свинското месо – ето това ме отказа категорично.“

Списъкът с всичките 31 инструкции събужда спомените и на други хора, живели със съквартиранти.

„Веднъж и аз имах такъв съквартирант, при който всички тези правила важаха. Освен това цялата къща беше осеяна с бележки като например: „Без пълни кошчета за боклук!“, разказва един от потребителите на социалната мрежа Reddit.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

32

Анонимен

преди 11 години

kuku

31

Апис

преди 11 години

Живеех при една 84 годишна бабка дето ми беше забранила само да вкарвам жени :D (бях на 22 някъде)...е колко жени вкарвах...през вечер :D

30

Тихомир Томов

преди 11 години

ТОВА ГО ИМА ОБРАТНОТО И НА ДРУГИ МЕСТА В ОГРОМНИ РАЗМЕРИ - НАПРИМЕР В ИВИЦАТА ГАЗА - КВАРТИРАНТИТЕ СИ КОНФИСКУВАХА КВАРТИРИТЕ И СЕГА НАЛАГАТ СВОИТЕ УСЛОВИЯ НА СОБСТВЕНИЦИТЕ , НО ВМЕСТО САМО ГЛОБИ ЧЕСТО ПРИБЯГВАТ И ДО РАЗСТРЕЛИ .

fallback